VIDEO: Vysoké Tatry sú podľa Lonely Planet najlepšou európskou destináciou

NETKY.SK • 21 Máj 2019, 18:37 • 2 min
VIDEO: Vysoké Tatry sú podľa Lonely Planet najlepšou európskou destináciou

VYSOKÉ TATRY - Turistický sprievodca Lonely Planet ocenil slovenské Vysoké Tatry. "Mýtická krajina krivolakých vrcholov a vodopádov" vyhlásil najlepšiu európsku destináciu na leto.

slovakia

left justify in out

Číslo dva má španielske hlavné mesto Madrid a tretie miesto islandská scénická cesta Arctic Coast Way.

 

Známe vydavateľstvo knižných sprievodcov píše o Vysokých Tatrách ako o skvelej destinácii pre vyznávačov vysokohorskej turistiky, v zime aj pre lyžiarov.

 

img

 

Vyzdvihuje jazerá, napríklad najznámejšie Štrbské pleso, ale tiež fakt, že v slovenskej časti hôr sa veľmi darí medveďom, zatiaľ čo z iných miest v Európe pomaly mizne.

 

 

Naraziť však možno aj na ďalšie zvieratá, či už rysy alebo vlky, čo môže byť zážitok, ak sa nejedná samozrejme o bezprostredné stretnutie, pri ktorom by išlo o život.

 

img

 

Ideálnou zastávkou sú podľa Lonely Planet tiež horské chaty. A ako je pravidelným návštevníkom Vysokých Tatier dobre známe, po náročnej túre sa môžu posilniť nejakým tradičným slovenským jedlom, napríklad kapustnicou alebo haluškami.

 

V desiatke aj Chorvátsko


Druhou najlepšou destináciou v Európe je pre tohtoročné leto Madrid, ktorý mnohokrát zaostáva za populárnejšou Barcelonou. 

 

Nie je k tomu pritom vôbec dôvod. Podľa sprievodcu láka metropola na pulzujúci nočný život, na svoje si prídu ale aj milovníci pokoja a umenia, v Madride sa totiž nachádza slávne múzeum a galéria Prado, kde sú vystavené diela Sandra Botticelliho, Caravaggia či Rembrandta alebo Petera Paula Rubensa.

 

img

 

Tretia najlepšia destinácia je Arctic Coast Way na Islande, scénická cesta, ktorá sa tiahne na 800 kilometroch od západu z Hvammstangi do Bakkafjörður na východe. Tiahne sa pozdĺž severného pobrežia, zastaviť sa dá pri vodopádoch, ľadovcov alebo horúcich prameňov. Sever krajiny tiež ponúka množstvo možností na sledovanie divokej zveri.

 

img

 

V rebríčku nasleduje oblasť Hercegovina v Bosne a Hercegovine, talianske mesto Bari v regióne Apúlia, škótske súostrovie Shetlandy, francúzsky Lyon, kniežatstvo Lichtenštajnsko napasované medzi Rakúskom a Švajčiarskom, Vevey vo Švajčiarsku a chorvátska Istria.


img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona