Radosť hráčov po strelení prvého gólu zápasu, foto: TASR - František Iván

Slovensko má za sebou posledný zápas MS 2019.

Slovensko odohralo s Dánskom veľmi ťažký zápas. Napriek tomu, že sme dokázali v zápase vyhrávať, po fauloch v tretej tretine Dáni vyrovnali a zápas išiel do predĺženia a o víťazovi rozhodli nájazdy. Víťazný gól zápasu strelil Ladislav Nagy. 

Posledný zápas ako pre slovenskú reprezentáciu, tak aj pre už legendu slovenského hokeja, Ladislava Nagy-a.  Ten nastúpil symbolicky s C na hrudi a v prvej formácií našich.

Ladislav Nagy s kapitánskym C-čkom
Ladislav Nagy s kapitánskym C-čkom, foto: TASR – František Iván

Úvodné minúty sa hralo viac v strednom pásme a v rohoch ihriska. Dáni dobre vypĺňali priestor a nedovolili našim kombinovať tak, ako by sme si predstavovali. Aj preto sme prvých 7 minút nevideli výraznejšiu šancu či už na jednej, alebo na druhej strane. Prvá väčšia šanca prišla na slovenské hokejky v 11. minúte, no Krištofov jemný teč neprešiel za dánskeho brankára. Naša hra bola čoraz aktívnejšia a prichádzali aj výraznejšie šance. V 14. minúte sa na dánsku bránku rútil Hudáček, no nedokázal úspešne zakončiť svoj nájazd. Tri minúty pred koncom sme dostali možnosť početnej výhody. Napriek veľkej prevahe sme však dánskeho brankára prekonať nedokázali.

Slovensko pri šanci v prvej tretine
Slovensko pri šanci v prvej tretine, foto: TASR – František Iván

Druhá tretina začala mierne svižnejšie, ako tomu bolo v prvej tretine. Na začiatku sme mali šancu po chybe dánskeho obrancu, no nevyužili sme ju. Podobná situácia sa odohrala aj pred našou bránkou, no ani táto akcia neskončila gólom. Dáni nás však hneď po nej zatlačili v našom obrannom pásme a ukázali, že dnes nám body zadarmo nedarujú. V 6. minúte sa na bránu rútil Hudáček, nahrával Tatarovi no jeho strela bola zblokovaná. Pár sekúnd po nej sa po krásnej nahrávke pred bránkou ocitol sám Bondra, no ani on nedokázal streliť otvárací gól zápasu. Ďalšiu väčšiu šancu sme mali v 14. minúte, keď do veľkej šance nahral puk Krištofovi Nagy, no opäť sme gól nedokázali dať. Minútu na to dokázal sekera výborne podržať puk v útočnom pásme, po jeho nahrávke však Černák strieľal iba do brankára. V 14. minúte dokonca Marko Daňo trafil žrď.

foto: TASR – František Iván

V 38. minúte začal celý štadión skandovať meno Pavla Demitru, keďže pred ôsmymi rokmi odohral práve proti Dánom svoj posledný zápas v slovenskej reprezentácii. Minútu pred koncom zápasu vyslal ľahkú strelu od modrej čiary Marinčin, ktorý šťastným odrazom skončil za chrbtom dánskeho brankára. Druhá tretina skončila 1:0 pre Slovensko.

foto: TASR – František Iván

Tretiu tretinu začali mierne aktívnejšie Dáni, no tlak trval iba minútu. V ďalšom priebehu sme hru opäť ovládli a vypracovali si hneď niekoľko sľubných príležitostí. Nevyužili sme ich a Dáni nabrali ďalší dych a niekoľkokrát nás zatvorili v našom pásme. Nevyhli sme sa faulu, a po kroščeku Daňa sme museli hrať oslabení o jedného hráča. Po pár sekundách vyhodil puk cez plexisklo Sekera a my sme museli hrať oslabení o troch hráčov až minútu a 50 sekúnd. Dán Boedker dokázal vyrovnať stav stretnutia už po 20 sekundách presilovej hry a my sme sa museli ďalej brániť o jedného hráča.

Vyrovnávajúci gól Dánov
Vyrovnávajúci gól Dánov, foto: TASR – František Iván

Tejto presilovke sme sa už ale ubrániť dokázali a hneď po nej sa dostal do krásneho individuálneho prieniku Studenič, no gólom neskončil. Aj táto akcia však Slovákov naštartovala a v ďalšom striedaní si dokázala prvá formácia vypracovať niekoľko výborných šancí, dnes nám to však nie a nie padnúť za bránkovú čiaru. V 11. minúte sme ale museli hrať opäť v oslabení, keď hral Hudáček nebezpečnou hrou s vysokou hokejkou. Našťastie sme sa však dokázali ubrániť. 2 minúty pred koncom sa dostal do konfliktu Hudáček s Jensenom, za čo išli obidvaja hráči na trestnú lavicu, no my sme dostali rozdielový trest a 2 minúty pred koncom sme hrali v oslabení. Gól už do konca stretnutia nepadol a prešiel tak do predĺženia.

Hudáček v súboji s Dánom Jensenom
Hudáček v súboji s Dánom Jensenom, foto: TASR – František Iván

10 sekúnd presilovej hry sme prežili aj v predĺžení a hneď na to sme Dánov zatlačili v útočnom pásme na takmer 2 minúty. Gólom sa však neskončilo ani predĺženie a zápas museli rozhodnúť nájazdy.

Prvý nájazd nepremenil Studenič a na druhej strane sa to nepodarilo ani Boedkerovi. V druhom nájazde neuspel ani Sukeľ. Dáni však tiež nedokázali premeniť druhý nájazd. Tretí nájazd Slovákov však premenil Laco Nagy. Na druhej strane nepremenil nájazd Jensen. V 4. sérii nepremenil ani Tatar ani Storm a rozhodnúť mohol Krištof a podarilo sa mu to. Slovensko vyhralo 2:1.

Uložiť článok

Najnovšie články