Túžite po absolútnom pokoji strávenom v hobiťom domčeku či karaváne pri pobreží a bez davu ľudí? Nech sa páči

332

Tie najobľúbenejšie dovolenkové destinácie nie sú vždy a pre každého práve tie najlákavejšie. A to najmä z toho dôvodu, že sa to tam hemží turistami, čo nie každému cestovateľovi vyhovuje.

Preto takíto ľudia vyhľadávajú menej známe miesta, ktoré však nie sú o nič menej zaujímavé. Práve takou atrakciou je aj pobyt v Slowlife Glamping, kde nájdete hobitie domčeky, či jedinečné karavány nachádzajúce sa na členitom pobreží Portugalska. Nie je to nič extra luxusné, no o luxus v toto prípade vôbec nejde. Domček je malý, vhodný pre jedného až troch ľudí a jeho celodrevený interiér je jednoducho dokonalý. Elektrickú energiu budete čerpať vďaka slnku, k dispozícii je tiež voda a teplá sprcha.

Možno povedať, že v tomto prípade spočíva luxus práve v zážitku. Neďaleko ubytovacích priestorov sa nachádza pobrežie s krásnymi plážami. V najbližšom meste, ktoré je vzdialené 30 minút chôdze, nájdete pekáreň, ale aj mini obchod s potravinami, kde si zaobstaráte miestny čerstvý ovčí syr. Akonáhle sa v hobiťom domčeku ocitnete, akoby sa život spomalil. „Myslím, že cestovný ruch sa v posledných rokoch zmenil. Je tu nová tendencia zažiť prírodu a oddýchnuť si od každodenných stresov,“ povedal David Gol, majiteľ spoločnosti Slowlife Glamping. „Od väčšiny ľudí dostávame milé emocionálne listy s veľmi pozitívnou spätnou väzbou.“

David veľmi dobre vie, akú silu má to, na akom mieste sa zdržujete. Predtým, než sa presťahoval aj so svojou rodinou na toto oveľa pokojnejšie miesto, žil a pracoval v rušnom Lisabone. Do týchto svojich nehnuteľností prichádzal len cez víkendy. „Vždy som počítal dni, kým sa tu budem môcť opäť vrátiť. Je to úžasná zmena,“ povedal David.

Dnes tento majiteľa ponúka až šesť ubytovacích jednotiek – dva hobitie domčeky, dva ručne maľované karavany a dve malé chaty. Každý priestor si môžete rezervovať online na rezervačnej platforme Glamping Hub, ktorá vám ponúkne jedinečné ubytovanie v prírode, pričom ponúka zahŕňa aj skromnú kuchyňu, kuchynské potreby či posteľnú bielizeň. Navyše, takmer všetko, a to od šampónu a zubnej pasty až po záhradu s kompostom, je absolútne šetrné k životnému prostrediu. Za príplatok sú k dispozícii organické raňajky.

Slowlife Glamping sa nachádza v lesnatom priestore na Península de Setúbal. Ubytovacie zariadenia sa nachádzajú len kúsok od pobrežia Atlantiku a Národného parku Arrábida, takže nudiť sa tam určite nebudete. Navyše, pešie a cyklistické chodníky prechádzajú cez polostrov a zavedú vás k odľahlým plážam aj nádherným výhľadom. Obrovská výhoda je tiež, že turistické palice sú oveľa bežnejšie ako selfie palice a žiadny zájazdový autobus by sa neodvážil prejsť po nespevnených cestách, ktoré vedú k tomuto miestu. Práve tam nájdu cestujúci ticho a nezameniteľný pokoj.

Zdroj

Zuzana Kostelníková
Ahojte, volám sa Zuzana, keďže ešte študujem na vysokej škole, presnejšie na fakulte verejnej správy, tak mám aj dostatok voľného času. Ten venujem najmä vám - čitateľom a to tým, že sa vám snažím prinášať tie najzaujímavejšie a najaktuálnejšie informácie z celého sveta, ale aj z domova. Okrem písania mi môj voľný čas zaberá motorka, mám rada šport, šoférovanie a ako každá žena milujem nakupovanie.
Odoberať
Upozorniť na
Meno alebo prezývka
Nie je povinný
Pre správne fungovanie komentárov spracúvame cookies, prezývky a e-maily používateľov

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

0 Komentáre
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre