Na talianskom ostrove chcú návštevníkom vracať peniaze v prípade dažďa

NETKY.SK • 20 Máj 2019, 20:34 • 2 min
Na talianskom ostrove chcú návštevníkom vracať peniaze v prípade dažďa

Keď pri mori prší, celá dovolenka je nanič! Na talianskom ostrove Elba pri pobreží Toskánska si sú toho dobre vedomí, a preto návštevníkom ponúkajú refundáciu za hotel v prípade, že bude pršať. Slnečným počasím si sú ale viac než istí, píše britský Independent.

slovakia

left justify in out

Začiatkom mája spustili na ostrove kampaň nazvanú Elba No Rain čiže žiadny dážď na Elbe. V tej je turistom sľúbené, že ak bude v deň ich návštevy pršať viac ako dve hodiny v kuse, dostanú späť peniaze za ubytovanie v hoteli, respektíve za jednu noc.

 

Má to samozrejme pár drobných háčikov. Ponuka platí do konca mája a potom od 15. septembra do 31. októbra. Nárok môžu turisti uplatniť len v prípade, že prší dve hodiny medzi desiatou rannou a ôsmou večernou, a v refundácii nie je zahrnutá čiastka za raňajky ani večeru.

 

img

 

Vytrvalých dažďov je málo

 

Do iniciatívy sú zapojené všetky lokálne hotely, niektoré už niečo podobné ponúkali v minulom roku. O refundáciu je však možné žiadať len raz a tento rok nárok ešte nikto neuplatnil.

 

Na ostrove je totiž pomerne stabilné počasie. Silný vietor mraky zvyčajne posunie ďalej skôr, než stihne začať pršať. A aj keď sa dážď ostrovu úplne nevyhýba, málokedy je vytrvalý. "Za posledných päť rokov v apríli a máji sme tu mali len dva dni, kedy pršalo viac ako dve hodiny v kuse," uviedol šéf miestnej turistickej asociácie Claudio Della Lucia.

 

Ostrov Elba je známy najmä preto, že na ňom strávil deväť mesiacov v exile Napoleon Bonaparte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies