Fantastický vanilkovo-šľahačkový koláč s ovocím

Nenáročný na prípravu, ktorý skvele vyzerá na prestretom stole. Presne taký je tento lahodný koláč so šľahačkou a ovocím, ktorý zvládnu pripraviť aj začiatočníci. Ak neviete, čím prekvapiť vašu rodinu či priateľom, môžete sa nechať inšpirovať.

Čo potrebujeme na prípravu?

Vanilkový piškótový korpus:
5 vaječných žĺtkov
60 g  práškového cukru
80 ml rastlinného oleja
100 ml mlieka
150g  polohrubej múky
1 vanilínový cukor

5 vaječných bielkov
75 g práškového cukru

Poleva:
500 g (2 šálky) šľahačky
30 g (1/4 šálky) práškového cukru

Náplň:
1 plechovka broskýň
5 jahôd

Postup

Vanilkový piškótový korpus:
1. Predhrejte rúru na 150 ° C. Na plech si položte papier na pečenie.
2. Oddeľte z vajec žĺtky od bielok.
3. Vo veľkej miske zmiešajte žĺtky s cukrom, až kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridajte olej, mlieko a vanilku. Premiešajte, kým sa hmota nespojí.
4. Do zmesy preosejte múku. Šľahajte kruhovým pohybom, až kým sa múka pekne nespojí.
5. V ďalšej miske vyšľaháme z bielok sneh. Postupne pridávajte cukor. Pokračujte v miešaní, kým sa nevytvorí tuhá hmota.
6. Postupne pridávajte bielkovú hmotu do žĺtkovej zmesy a jemne premiešajte metličkou.
7. Nalejte cesto do pripravenej formy.
8. Pečieme v predhriatej rúre pri 150 °C počas 30 minút a potom na 140 °C počas 35 minút.
9. Nechajte tortu úplne vychladnúť a potom ju nakrájajte na 3 pláty.

Náplň:
10. Nakrájajte ovocie na malé kúsky.

Pripravte si polevu:
11. Do veľkej misky pridajte šľahačku.
12. Primiešajte práškový cukor. Miešajte pri nízkej rýchlosti počas jednej minúty a pokračujte v miešaní na strednej rýchlosti, až kým nedosiahnete primeranú tuhosť.

13. Na spodný plát navrstvíme šľahačku, rozložíme pokrájané ovocie a potom ďalšiu vrstvu šľahačky. Položíme druhý plát a zopakujeme. Tretí- horný plát potrieme šľahačkou a vrch ozdobíme ovocím.

Dobrú chuť.

YouTube