Tipy, ako ušetriť na cestovaní: Spoznaj svet „za babku“ (II. časť)

Tipy, ako ušetriť na cestovaní: Spoznaj svet „za babku“ (II. časť)

Dovolenková sezóna je tu a aj vás to určite ťahá niekde za hranice Slovenska. Cestovanie však môže byť niekedy veľmi nákladné a pre niekoho dokonca nemožné. Čo tak to zmeniť? V tomto článku, ktorý je pokračovaním seriálu, vám poradíme, ako ušetriť na cestovaní. Opäť vám prinášame niekoľko praktických rád, ako si môže cestovanie po svete dovoliť takmer každý!

Choďte naľahko

Môže vám to pripadať ako banalita, no batožina a jej prevoz lietadlom je naozaj finančne nákladná záležitosť. Za taký 23-kilový kufor môžete v niektorých aerolíniách zaplatiť desiatky až stovky eur, a to si predsa pri nízkonákladovom cestovaní nemôžeme dovoliť. Preto je rozumné, zbaliť sa naozaj naľahko a pod slovom naľahko myslíme jednu príručnú batožinu. Či cestujete na týždeň alebo na mesiac, všetky svoje nutnosti musíte vopchať do jedného malého kufra alebo ešte ideálnejšie – turistického batohu. Verte mi, ja viem, že to nie je jednoduché, no ani nemožné. Mám to odskúšané na vlastnej koži.

Pozri aj: Prečo nám chutí nezdravé jedlo a nevieme si pomôcť? Toto je dôvod

lacné letenky

Zdroj: Shutterstock®

Pozor, zľava!

Drahou položkou býva na cestovaní práve letenka, preto je skvelé, ak „vychytáte” nejakú lacnú a na hlavnej preprave tak viete ušetriť veľa. Mnoho ľudí sa spolieha na notifikačné maily a správy, ktoré vás upozornia na to, že došlo k nejakej zľave. Zaregistrujte sa preto na stránkach jednotlivých aerolínií alebo na portáli, ktorý združuje všetky spoločnosti. Nezabudnite zaškrtnúť voľbu: „Chcem dostávať informácie o akciách”, či niečo podobné.

Ušetrite na jedle

V každej jednej destinácii nájdete veľa luxusných reštaurácií, no v rámci šetriacej politiky do nich nezavítajte. Choďte do miestnych zariadení, ktoré síce často nevyzerajú veľmi lákavo na pohľad, no býva pravidlom, že v nich nájdete tie najlepšie špeciality za ľudové ceny. Nikdy neochutnáte miestnu kuchyňu tak, ako u rodinky, ktorá si spravila reštauráciu niekedy len tak na chodníku pred domom.

lacné destinácie

Zdroj: Shutterstock®

Buďte neviditeľní

Či už na internete hľadáte ubytovanie alebo letenky za dobré ceny, robte tak pod rúškom tajomstva, teda cez okno prehliadača, ktoré sa nazýva „inkognito”. Toto okno zaručí to, že budete neviditeľní a nikto nebude tušiť, čo ste vyhľadávali. V prípade, že tak nespravíte, riskujete, že sa budú pre vašu IP adresu postupne ceny zvyšovať, a to s cieľom prinútiť vás k rýchlejšej akcii, teda kúpe. Keď si prezeráte ceny inkognito, uvidíte reálne ceny.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Ľubica Šťastná 20.05.19 07:53

ĽŠ
karma
100.00

Výborné tipy!

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 20.05.19 19:23

JK
karma
100.00

Rada som si prečítala

  • 0
Odpovedať

Alica Mareková 11.08.20 14:49

AM
karma
-1.00

je pravda, že najlepšie jedlo nie je v reštauráciách pre turistov

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 15.02.21 19:59

KS
karma
133.00

Odporúčam ísť na dovolenku v septembri, kedy sú vo výpredaji suveníry a jedlo aj fakultatívne výlety sú lacnejšie :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní