Spa Aphrodite tradičné kúpele v modernom svete

NETKY.SK • 8 Máj 2019, 17:00 • 2 min
Spa Aphrodite tradičné kúpele v modernom svete

RAJECKÉ TEPLICE - Antické kúpele boli vždy centrom spoločenského života celej rímskej ríše. Ich úloha nebola len čisto spoločenská, ale aj liečebného, relaxačného a v neposlednom rade prevenčného charakteru. Kúpele boli synonymom prestíže, noblesy a pôžitku.

slovakia

left justify in out

V dnešnej dobe sa tento status akoby vytráca. Slovo kúpele sa viac skloňujú s liečbou, pacientami, chorobami a poisťovňami. Ak sa ide do kúpeľov tak poväčinou je to v dôsledku liečby nejakého ochorenia alebo úrazu. Slovo "kúpele" akoby stratilo svoju noblesu a prestíž. Aj napriek tomu však existujú miesta, kde sa čas akoby zastavil a klienti si tu môžu vychutnať tradičné kúpele v modernom svete.

 

Medzi typicky antické patria aj známe kúpele v Rajeckých Tepliciach. Práve na tomto mieste sa snúbi tradícia s modernosťou, kúpeľná liečba s relaxom a umenie so zábavou. "Rímske, turecké a grécke kúpele slúžili ako očista pred zákernými chorobami. Ľudia navštevujú kúpele v rámci svojho životného štýlu, starostlivosti o seba či z hľadiska prevencie proti rôznym chorobám," hovorí Peter Slyško PR a marketingový riaditeľ hotela.

 

img

 

Spa Aphrodite vytvorila pre svojich klientov miesto, kde sa zastavil čas, a každý jeden z nich sa cíti ako v časoch antiky. Tento pocit dotvárajú nielen masážne procedúry a kúpeľná liečba, ale aj krásne dych vyrážajúce priestory. Pri rekonštrukcii sa dbalo najmä na to, aby svojim návštevníkom ponúkli luxus. Aj z tohto dôvodu pri jeho dotvorení pracovali hlavne s prírodnými materiálmi. Práve použitie dreva, kože a mramoru vytvorilo celkový komplex tradičných kúpeľov.

 

Kúpeľné mestečko Spa Aphrodite ponúka svojim klientom širokú škálu služieb, medzi ktoré patria termálne bazény, saunový svet, natural SPA, masáže a procedúry, kúpeľná liečba, estetické štúdio a saunové rituály. Na svoje si však prídu aj milovníci dobrého jedla, a to vo viacerých priestoroch hotela. Vychutnať si môžu širokú ponuku medzinárodnej kuchyne, ale aj obľúbené domáce špeciality. Po dobrom jedle môžu návštevníci zavítať do kaviarne Aphrodite, ktorá pohladí ich chuťové poháriky výbornými dezertmi, a pohľad na gigantický presklenný farebný strop im určite nedá večer spať.

 

Toto ale aj oveľa viac ponúka kúpeľné mestečko Spa Aphrodite svojim klientom. Viac o tradičných kúpeľoch v modernom svete sa dozviete v reportáži s pánom Petrom Slyškom a našou Luciou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona