Ak váš partner v noci chrápe, naučte ho tento trik!

NETKY.SK • 7 Máj 2019, 13:17 • 2 min
Ak váš partner v noci chrápe, naučte ho tento trik!

Odteraz sa počas noci pokojne vyspíte!

slovakia

left justify in out

Ak ste niekedy zažili nočné chrápanie partnera alebo iného človeka, ktorý s vami zdieľal spálňu, určite poznáte ten pocit beznádeje, keď viete, že sa súrne potrebujete vyspať, no akosi vám nie je dopriate. „Cmukanie“ nepomáha na viac ako desať sekúnd a vy sa tak veľmi chcete vyhnúť „spaniu“ na tom nepohodlnom gauči v obývačke. Čo si teda počať? Naučte hlučného spáča tento trik.

 

img

 

Štatistiky uvádzajú, že chrápanie trápi 40 percent mužov a 30 percent žien vo veku nad 30 rokov. Mnohí lekári tvrdia, že je nielen nepríjemné, ale aj nebezpečné a na to, aby sme mu zamedzili odporúčajú špeciálnu operáciu. Lekár Mike Dilkes z londýnskej nemocnice Hospital of St. John and St. Elizabeth však tvrdí, že to ide aj inak. Chce to len trocha vytrvalosti pri pravidelnom cvičení.

 

„Terapia“ pozostáva z niekoľkých cvikov zameraných na podnebie, jazyk a hrdlo. Vyzerať by malo takto:

 

1. Jazyk stiahnite dozadu a následne sa pokúste dotknúť horných zadných zubov. Cvik opakujte.

2. Otvorte ústa tak naširoko, ako to najviac dokážete a povedzte „aaa“, podobne ako u lekára. Takto by ste mali vydržať 20 sekúnd.

3. Jazyk vyplazte na maximum a pokúste sa vydať zvuk ako pri kloktaní. Vydržte 30 sekúnd.

 

Možno to znie bizarne a zrejme by ste sa tomuto „cvičeniu“ mali venovať len keď ste sami, no podľa Mikea Dilkesa je to naozaj účinné. Nesľubuje síce, že sa chrápanie z našich spálni vytratí úplne, no výrazne sa zredukuje.

 

"Príčina chrápania spočíva v mäkkom podnebí. Táto oblasť sa zablokuje a prúdiaci vzduch potom vydáva tieto zvuky. Dych jednoducho narazí na prekážku, ktorú môžete odstrániť práve cvičením," uvádza lekár.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies