10 typov kolegov, ktorých stretnete v každej práci: Tohto poznáte?

Kolegovia – čo by sme bez nich v práci robili? Je skvelé, ak stretnete takých, s ktorými to klape od vášho prvého dňa v práci. Nepríjemné je, ak ste „dostali“ kolegov, ktorí nie sú vaša krvná skupina, ktorí netúžia po dobrých vzťahoch v práci. Samostatnou kategóriou sú špecifickí kolegovia. Do nej patria zvláštne osoby, ktorých charakterizuje jedna vlastnosť. Chcete vedieť, o kom hovoríme? Možno ich máte v práci aj vy.

 

 

  1. Šialenec posadnutý zdravím
    Poznáte ho? Takýto kolega vám bude rozprávať, ako pred tromi dňami začal detox s baobabom a cíti sa ako znovuzrodený. Ak sa spýtate na detaily, čakajte ozajstné podrobnosti, odporúčania a rady, prečo by ste to mali vyskúšať aj vy.
  2. Sťažovateľ
    Na toaletu vo firme znova kúpili ten najlacnejší papier, aj keď sa už opakovane sťažoval a písal, že mu spôsobuje vyrážky. Takýmto kolegom sa vyhnite ako sa len dá.
  3. Astrológ
    Je to typ kolegu, ktorý tvrdí, že do istého projektu by ste sa mali pustiť iba pri správne konštelácii hviezd, že od úspechu kampane závisí to, či bol mesiac v nove alebo nie.
  4. Ten, ktorému sa nezastavia ústa
    Každý deň vás zásobuje novinkami z jednotlivých oddelení a vy sa ani nestačíte nadýchnuť a už spustí ďalšiu pikošku, ku ktorej si, samozrejme, neodpustí komentár a vlastné hodnotenie. S takýmto kolegom v práci veľa nespravíte, ak sa dá, skúste sa mu vyhnúť.
  5. Vizionár
    Má síce dobré nápady, no nie vždy mu vyjdú. Ako ospravedlnenie zvykne hovoriť, že v jeho predstavách to vyzeralo inak, alebo že si myslel, že to všetci z tímu videli rovnako ako on. 
  6. Párty človek
    Pri tomto type kolegu neviete, kedy a v akom stave príde do práce. Niekedy sa za ním ťahajú zvláštne alkoholické výpary, pretože včera oslavoval utorok. Inokedy zas príde nevyspatý, pretože víkend si zaslúžil vlastnú párty.
  7. Počítačový týpek
    To je ten, s ktorým sa stretnete v kuchynke na káve, no viete, že rozhovor neskončí dobre. Nie že by ste sa s týmto kolegom chceli rozprávať, problém je, že téma rozhovoru je stále o tom istom – o výpočtovej technike. Tento kolega je zvyčajne milý, chce sa s vami podeliť, čo sa mu naposledy podarilo v oblasti IT, no vám neostáva nič iné, len uznanlivo prikyvovať a tváriť sa, že rozumiete.
  8. Hypochonder
    Cíti, že naňho niečo lezie. Nesmiete otvárať okno, pretože určite prechladne. Ruky si umýva niekoľkokrát denne, pumpičku mydla nezabudne stlačiť aspoň 15-krát. Veď istota je istota. V kancelárii má na sebe teplé oblečenie, kapucňu a čiapku, pretože nechce, aby ho prefúklo, ak náhodou vetráte. Vždy má dobrý dôvod, prečo robí to a to, veď choroba je nablízku a striehne priamo naňho.
  9. Ten, ktorý všetko vie
    Je to osoba, ktorá vás vždy opravuje, upozorňuje, čo ste povedali alebo urobili nesprávne a nezabudne vás poučiť, ako to malo byť správne. Jednoducho „obľúbený“ kolega v každej kancelárii. Máte takého aj vy?
  10. Ten, ktorý pracuje z domu
    Občas od neho dostanete e-mail, no nikdy ste nevideli jeho tvár. Veľmi veľa toho o ňom neviete, no po firme sa hovorí, že pracuje z domu, veľmi ďaleko a pravdepodobne sa s ním nikdy nestretnete.
Viac o téme: Kolegovia Vzťahy v práci
  • Autor: © Zoznam/ext
  • Zdroj: Zdroj: boredpanda; Foto: gettyimages

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy