Bratislavský majáles otvára svoj 12. ročník

NETKY.SK • 3 Máj 2019, 12:39 • 2 min
Bratislavský majáles otvára svoj 12. ročník

BRATISLAVA - Počas dnešného dňa sa začína na petržalskej strane Bratislavy medzi divadlom Aréna a mestskou plážou tradičný Bratislavský majáles. Návštevníci festivalu budú môcť zažiť viacero koncertov, diskusií alebo športových súťaží do nedele 5. mája.

slovakia

left justify in out

Na tohtoročnom festivale vystúpi niekoľko desiatok účinkujúcich. Na hlavnom hudobnom pódiu diváci uvidia okrem iných slovenskú punkovú kapelu Slobodná Európa, latinskoamerickú formácia Los Orangutanes, ako aj tri populárne slovenské kapely Billy Barman, Hex a Para. Českú hudobnú scénu zastúpi pop punková formácia Vypsaná FiXa z Pardubíc.

 

 

Koncerty a diskusie doplní program pre deti, pre ktoré je pripravené niekoľkohodinové pásmo divadelných, žonglérskych a tanečných vystúpení. Cyklistickí nadšenci môžu vyskúšať sprievodnú akciu Župná dvadsiatka. Súčasťou areálu ja taktiež street food zóna s bohatou ponukou občerstvenia zo všetkých kútov sveta.

 


Festival svojou dramaturgiou nadväzuje na podobné mestské open air podujatia v iných veľkých európskych mestách, ako je napríklad Donauinselfest vo Viedni alebo The Thames Festival v Londýne. Vo svojom programe zdôrazňuje prevažne občiansky aktivizmus a významné historické udalosti, ktorých výročia pripadajú na dni začiatkom mája, predovšetkým koniec druhej svetovej vojny v Európe a vstup Slovenska do Európskej únie. Organizátorom festivalu Bratislavský majáles je rovnomenné občianske združenie v spolupráci s bratislavským magistrátom, Bratislavským samosprávnym krajom a Zastúpením Európskej komisie v Slovenskej republike.

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies