StoryEditor

Radi si pochutnáte na pive? Potom by ste mali vedieť o najväčších chybách, ktoré robia výčapníci

15.05.2019, 00:00
Autor:
stlstlipip
Aké sú najčastejšie chyby, ktoré robia výčapníci?

Rovnako ako u našich západných susedov je aj na Slovensku dobrých výčapníkov stále ako šafranu. Preto sa tomu dobrému patrí vzdať úcta. Aj to totiž patrí k pivnej kultúre.

"Byť najlepší znamená neustále študovať, cestovať, degustovať, porovnávať a... nebáť sa „plytvať“ pivom," hovorí Peter Škripko, jeden z najznámejších slovenských výčapníkov, víťaz národnej súťaže Pilsner Urquell Master Bartender 2011.

Ako prezradil, on sám pred zrakom hostí z každého piva „odpúšťa“ do odpadu aj niekoľko mililitrov, čo sa v praxi bežných krčmárov veľmi nenosí. Počas dlhoročnej praxe ochutnal stovky rôznych pív, preto vie celkom presne pomenovať základné chyby, ktorých sa mnohí výčapníci (nielen) na Slovensku dopúšťajú.

O ktoré chyby ide, si pozrite v galérii:

01 - Modified: 2024-04-02 10:49:57 - Feat.: - Title: Zlozvyky a časté chyby vodičov: Toto s automatickou prevodovkou radšej nerobte 02 - Modified: 2024-04-13 07:00:00 - Feat.: - Title: Mníšky si v španielskej svätyni otvorili bar. K pivu dávajú aj Božie slovo 03 - Modified: 2024-03-19 13:00:00 - Feat.: - Title: V Spojených štátoch predávajú slovenské pivo. Má to však jeden háčik, taká značka u nás vôbec neexistuje 04 - Modified: 2024-03-07 11:59:09 - Feat.: - Title: Týmto receptom ulahodíte každému labužníkovi mäsa: Krkovička na pive a cibuli 05 - Modified: 2024-02-29 16:48:25 - Feat.: - Title: Slovákov poteší nový český prémiový ležiak Krušovice Bohém
menuLevel = 2, menuRoute = style/gastro, menuAlias = gastro, menuRouteLevel0 = style, homepage = false
19. apríl 2024 06:12