Praktické tipy

Porovnanie lacných a výkonných mobilných telefónov

Obľuba lacných a výkonných mobilných telefónov stále stúpa, pretože ľudia pomaly prichádzajú na to, že je úplne zbytočné si kupovať elektronické hračky za niekoľko desiatok tisíc korún. Zvlášť, keď tento predražené tovar poslúži úplne rovnako, ako veľmi drahý značkový konkurent. Rada výrobcov tento trend trhu už prekukla, a preto tieto telefóny začali ponúkať.

Ako si stojí Xiaomi?

Táto spoločnosť získala v posledných rokoch obrovskú popularitu, hlavne medzi mladými ľuďmi. Ponúka totiž cenovo dostupné chytré telefóny, ktoré sú na svoju cenu veľmi výkonné. Väčšina týchto telefónov disponuje najnovšou Android technológiou, výkonnými procesormi a Full HD displejmi, ktoré sa pýši veľmi dobrou viditeľnosťou. Telefóny od XIAOMI disponujú veľmi kvalitnými fotoaparáty, ktoré v tejto cenovej kategórii nenájdete príliš často.

Ako je na tom Doogee?

Spoločnosť DOOGEE sa orientuje diametrálne odlišným smerom ako jeho vyššie zmienený konkurent. Tieto telefóny sa radí predovšetkým do kategórie odolné a tomu je podriadené úplne všetko. Samozrejme že tieto zariadenia spĺňajú najrôznejšie armádnej normy o odolnosti, avšak za akú cenu? Prakticky za nulovú, lebo výkonnostne sa tieto telefóny môžu smelo rovnať s konkurenčnými modelmi. Obrovskou ich výhodou je možnosť modulovania čiže možnosť zakúpiť si špecializované moduly ku konkrétnemu telefónu, vďaka čomu získa telefón ďalšie veľmi užitočná využitie.

A čo iget BLACKVIEW?

Telefóny od iGET BLACKVIEWsa pohybujú trochu v pozadí trhu lacných a výkonných mobilných telefónov, čo je naozaj veľká škoda. Jej telefóny totiž nie sú o nič horšie ako zariadenie od vyššie zmienených konkurenčných firiem. Aby však bolo porovnanie férové, je potreba telefóny porovnávať s ostatnými odolnými telefónmi, a nie s tými klasickými. Zariadenie od tejto spoločnosti sa tak môžu pýšiť vynikajúcou odolnosťou a komplexnosťou, avšak ľahko pokrivkávajú v oblasti technologickej. Napríklad fotoaparát nepatrí práve k tým najkvalitnejším.

Každý užívateľ má iné preferencie a požiadavky od lacného a výkonného chytrého telefónu. Preto záleží len na vás, ktorý telefón si nakoniec vyberiete.

Leave a Comment