Praktické tipy

Odzvonilo klasickým paušálom?

Dnes sa bez mobilu a dobrého paušálu človek takmer nepohne. Byť neustále online, vybaviť si dôležité telefonáty, k tomu si telefónom byť schopní zaplatiť aj účet za byt je nutnosťou pre väčšinu z nás, a preto mobilní operátori nezaháľajú a neustále prichádzajú s novinkami.

Novinky, ktoré by vám mali uľahčiť život, také, s ktorými budete neobmedzene dátovať a volať do všetkých sietí a zaplatíte málo. Byť najlepší na trhu by chcel každý, no len niektorí operátori prinášajú pre svojich klientov naozaj výhodné služby.

Paušál verzus dobíjanie kreditu

Nájsť pre seba to najvhodnejšie dokážete iba vy. Sami viete, koľko minút potrebujete, aby ste si mesačne všetko vybavili, koľko presurfujete na internete, ak vôbec, a či alebo koľko preesemeskujete. Paušály sú tým, čo už nenazývame novinkou, skôr bežnou rutinou, ktorú mesačne platí väčšina z nás. Dobíjať si kredit na karte môže byť pre vás „retro“ záležitosť, no opak je pravdou. Aj v súčasnosti si môžete zakúpiť SIM kartu, kde si podľa svojej potreby môžete dobíjať kredit.

Dobitie kreditu jednoducho a rýchlo

Mobilný operátor 4ka ponúka aj takúto možnosť, no už nemusíte mať starosti s dobíjaním kreditu. Môže sa stať, že ostanete bez kreditu a potrebujete si súrne zavolať či niečo vybaviť. Na webe 4ky alebo po stiahnutí aplikácie do mobilu si jednoducho môžete nastaviť dobíjanie kreditu, a to navyše podľa vami zvolených pravidiel a podmienok. Kredit si dobijete a voláte či esemeskujete ďalej.

Vybrať si môžete z predvolených služieb

Niektorých toto klasické dobíjanie kreditu neomrzelo a aj dnes sa nájdu takí, ktorí túto službu využívajú. Ak sa však nechcete trápiť s neustálym dobíjaním, chcete mať internet v mobile k dispozícii stále, prevoláte hodiny a klasický kredit vám na to nestačí, bude pre vás výhodnejšie, ak si vyberiete niektorý z paušálov.

Paušál je to, po čom dnes mnohí siahajú. Vy si určíte sumu, obsah, podľa toho, čo potrebujete. Sme rozdielni, zatiaľ čo niekto si „vystačí“ s minútami a pár esemeskami za mesiac, iný vyžaduje hodiny a esemesiek pošle za mesiac neúrekom. Nehovoriac o tých, ktorí sú na internete online viac ako v reálnom živote. Tu už nastupuje pojem neobmedzený.

Neobmedzené paušály

S týmto pojmom sa v súčasnosti stretnete takmer pri každom operátorovi. Niektoré balíčky sú kompletne neobmedzené. Volania, SMS, dáta, to všetko v nekonečnej forme. Môžete využívať svoj klasický telefón alebo smartfon na čokoľvek. A v 4ke to máte za naozaj nízke ceny. Slobodu, ktorú ste pri paušáloch hľadali, tu nájdete. Paušály SLOBODA, ako ich 4ka nazýva, ju naozaj poskytnú. Stále však platí, že to, čo je pre vás najlepšie, viete len vy. Či si vyberiete paušál alebo klasické dobíjanie kreditu, je len na vás.

Vaša zóna, kde si všetko nastavíte

Dáta, ktoré budete mať k dispozícii, môžete využiť aj na surfovanie po webových stránkach 4ky. Tam sa dostanete aj do sekcie, kde si môžete upravovať vaše nastavenia. Dokonca si môžete telefónne číslo spárovať s vašou platobnou kartou a o zaplatenie paušálu či dobitie kreditu sa tak nemusíte starať.

Môžete si nastaviť, kedy vám bude kredit dobitý a za koľko, a takisto si nastavíte aj maximálny počet dobití z vašej platobnej karty. Budete mať info o vašej spotrebe, ale aj vašich výdavkoch.

Chcem zaplatiť len za to, čo som využil

Niektorí nevedia, čo je pre nich to naj. Nevedia sa rozhodnúť, či potrebujú viac dát, SMS či minút, aby si vybavili všetko potrebné. Jednou z možností pre takýto typ ľudí je služba „Platím, čo spotrebujem“. To znamená, že zaplatíte za toľko minút, koľko ste prevolali, za toľko SMS, koľko ste poslali, či za dáta, ktoré ste v daný mesiac spotrebovali. Tak si môžete byť istí, že nezaplatíte aj za to, čo ste vôbec nevyužili.

K takémuto unikátnemu programu sa pridáva čoraz viac operátorov. Zdá sa, že klasickým paušálom už odzvonilo, keďže dnes si už nemusíte vyberať z prednastaveného počtu SMS, minút či dát. Koľko spotrebujete, toľko aj zaplatíte.

Zakúpte si SIM-ku cez internet

Ideálne je, ak si zakúpite SIM kartu. Bez nej nebudete môcť využívať služby toho-ktorého operátora. Taká 4ka vám ponúka možnosť zakúpenia karty s výhodami. SIM karta s kreditom je určená najmä pre tých, ktorí chcú platiť len za to, čo využijú. Zakúpiť kartu je možné aj cez internet, kde zaplatíte určitý poplatok a získavate k tomu bonusový kredit.

Dnes už takmer každý používa mobil. Doba si to vyžaduje, a preto je dobré hneď na začiatku vybrať si to správne pre vás. Neobmedzené možnosti sa vám ponúkajú pri rôznych operátoroch a v ich ponuke balíčkov. Vybrať si môžete aj z klasického dobíjania karty, no s určitými vymoženosťami. Nastaviť si dobíjanie karty tak, aby ste to nemuseli robiť zakaždým, mať prehľad o svojich výdavkoch a k tomu využívať svoj mobil na maximum je to, čo vám mobilní operátori vedia ponúknuť. Vyberte si aj vy, voľba je na vás.

Leave a Comment