Free songs
Home / Zdravie / Pyžamo musí byť pohodlné
Pyžamo musí byť pohodlné

Pyžamo musí byť pohodlné

Posteľ je miesto, kde sa spí, odpočíva a leňoší. Je preto nutné, aby pyžamo bolo maximálne pohodlné. Nikde neškrtilo, nepadalo a zároveň odvádzalo pot, nebolo v ňom zima ani teplo. Aké sú trendy v oblasti nočných košieľ a pyžám, sa dočítate v našom článku.

Pyžamá si väčšinou vyberáme podľa materiálu, ktorý nám je najviac príjemný a na trendy sa príliš nedbá. Najdôležitejšie je, aby nikde nič neškrtilo, neťahalo, neškriabalo a my sme mohli nerušene spať.

Bavlna je najlepšia

Materiál je jedným z najdôležitejších kritérií, podľa ktorého sa pyžamá alebo nočné košele vyberajú. Pre ľudí, ktorí sa veľmi potia v spánku, rozhodne neodporúčame pyžamá, ktoré majú vo svojom zložení umelé vlákna. Ideálne sú materiály ako bavlna, biobavlna alebo moderný bambus.

Na materiál by mali dbať aj ľudia trpiaci alergiou alebo postihnutí exémom. Ľudia s citlivou pokožkou by mali voliť pyžamá bezšvové, ktoré nebudú škriabať. Pyžamo si môžete poskladať z rôznych bezšvových kúskov ako nohavice, kraťasy, tričká alebo tielka.

Pánske košele s golierom

V oblasti pyžám sa, rovnako ako v každej inej oblasti módy, dbá na trendy. Aktuálne sú veľmi obľúbené nočné košele pánskeho strihu s dĺžkou pod kolená a detailom v podobe goliera. Tiež sa nosia jemné, romantické košele s pásikmi, kvietkami alebo v pastelových farbách.

Pyžamá na chladné večery

Pyžamá, ktoré zahrejú sa vyrábajú z bavlny alebo flanelu. Zvlášť flanelové dámske pyžamá sú určené na zimu. Veľmi obľúbené sú veľké kocky v zeleno-červenom prevedení. Flanelové pyžamá vás tak zahrejú nielen počas chladných a zimných večerov, ale tiež sa v nich skvele leňoší.

Chrbát v teple

Patríte medzi tých, ktorým je stále zima a do postele by inak ako s teplými ponožkami nešli? Potom ideálnym pyžamom pre vás je overal na spanie. Nehrozí už vyhrnuté tričko, holý chrbát ani pretočené nohavice. Navyše keď zvolíte flanel alebo bavlnu budete spať ako nemluvňa.

Obľúbené motívy

  • pásik
  • kocka
  • nórsky vzor
  • bodky
Scroll To Top