Premiéra Avengers: Endgame zlomila historické rekordy
29.4.2019 12:00
akt. 14.01.2020 05:12

Premiéra Avengers: Endgame zlomila historické rekordy

Film Avengers: Endgame Zdroj: FB @Avangers
Uložiť článok
Dlhoočakávané finále superhrdinskej filmovej série Avengers prinieslo presne to, čo sa od neho čakalo: mimoriadne pozitívne hodnotenie kritikov a plné kinosály fanúšikov, vďaka ktorým Endgame zlomila rovno dva historické rekordy.

Už piatok, ktorý bol otváracím dňom pre túto snímku, priniesol pre tvorcov rekordné tržby vo výške 156,7 miliónov dolárov. A to len na domácom americkom trhu. Ďalších 305 miliónov dolárov si Avengers: Endgame pripísali od stredy večera na medzinárodných trhoch, napísal portál CNN.com .

Avengers: Endgame tak bez väčších problémov prekonali v tomto rebríčku aj Star Wars: The Force Awakens, ktorá v roku 2015 v Spojených štátoch zarobila v prvý deň premietania 119 miliónov dolárov či Avengers: Infinity War, ktoré mali v minulom roku zisk 106 miliónov dolárov.

Ako dodáva CNN.com, už zisk z prvého dňa premietania Avengers: Endgame stačilo na to, aby sa táto snímka stala štvrtou v tohtoročnom rebríčku najzárobkovejších filmov.

Prekonané očakávania

Akčná novinka sa však nezastavila pri týchto číslach. Počas celého víkendu si podľa portálu amerického denníka The New York Times pripísali Avengers rekordných 350 miliónov dolárov na americkom trhu a celkovo na globálnych trhoch až 1,2 miliardy dolárov. 

Aj v tomto prípade zosadili z trónu už spomínanú sci-fi ságu Star Wars: The Force Awakens”. Tá v roku 2015 zarobila počas prvého víkendu 248 miliónov dolárov.

Zisky Avengers: Endgame tak prekonali aj očakávania štúdia Disney, ktoré sa pohybovali na úrovni 300 miliónov dolárov.

„Mladí kinonávštevníci si budú navždy pamätať, kde a s kým videli Endgame či čo pritom cítili. Bude to podobné ako pre fanúšikov, ktorí v 70. a 80. rokoch išli do kina Star Wars,” cituje portál Nytimes. com Johna Fithiana, prezident americkej Národnej asociácie majiteľov kín.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.