Free songs
Home / Tipy & triky / Rady a tipy, ako v zimných mesiacoch ušetriť za vykurovanie
Rady a tipy, ako v zimných mesiacoch ušetriť za vykurovanie

Rady a tipy, ako v zimných mesiacoch ušetriť za vykurovanie

V zimných mesiacoch by sme sa bez vykurovania jednoducho nezaobišli. Mať v domácnosti teplo je dôležité nielen z hľadiska našej vnútornej pohody, ale teplo má súčasne veľký vplyv aj na naše zdravie. Účty za vykurovanie dokážu človek často krát prekvapiť. Nemusia byť však až také vysoké, ak budete dodržiavať niektoré zásady, ktoré jednoducho idú s efektívnym a úsporným vykurovaním ruka v ruke. Okrem týchto rád má na vykurovanie zásadný vplyv výber vykurovacieho zariadenia a to, či sa v domácnosti nachádzajú napríklad termostaty, ktoré prispievajú k väčšej úspore.

Zásady efektívneho vykurovania domácnosti – šetrie vďaka termostatom!

Zásadnou chybou, ktorej sa dopúšta mnoho domácnosti je to, že zo strachu, že v ich domácnosti bude zima, jednotlivé miestnosti zbytočne prekurujú. Každá izba má stanovenú svoju optimálnu teplotu. Priemerná teplota je približne 22 stupňov, závisí však od konkrétnej izby a jej potrieb. Ako však udržať v izbe optimálnu teplotu, keď členovia domácnosti trávia mimo domova približne 1/3 zo svojho dňa? V tomto prípade vám pomôžu termostaty. Predstavujú zariadenia, ktoré moniturujú teplotu v izbe a tieto údaje odovzdávajú priamo vykurovaciemu zariadeniu. Na základe informácií vykurovacie zariadenie teplotu buď zníži, alebo zvýši. Vďaka termostatom teda nebude dochádzať k tepelným stratám vo vašej domácnosti, čo poteší hlavne vašu peňaženku. Teplo v domácnosti získavame jednak vďaka vykurovaciemu zariadeniu, ale súčasne aj vďaka radiátoru. Problémom v mnohých domácnostiach je to, že ľudia radiátor a jeho blízke okolie blokujú nepotrebnými vecami. Na radiátore v kuchyni sa napríklad nachádzajú kuchynské utierky, závesy alebo záclony, ktoré zbytočne blokujú tok tepla do miestnosti. Na teplotu vo vašej domácnosti má výrazný vplyv aj zateplenie. Ak je stavba či byt zateplený, teplo sa v ňom dlhšie udrží. Zateplené priestory sú ekonomické. Problémom je aj nesprávne tesnenie dverí alebo okien. Ak sa vo vašej domácnosti nachádzajú staré dvere, balkónové dvere či okná, nastal ten správny čas na ich výmenu. Vďaka nesprávnemu tesneniu z vašej domácnosti teplo ľahšie uniká, čo sa podpíše hlavne na zvýšenom vykurovaní.

Efektívne vykurovanie pomocou termostatov

V každej domácnosti, ktorá chce byť hospodárna a moderná nesmú chýbať termostaty. Prinesú vám jednak užívateľský komfort, ale súčasne aj zníženie výdavkov potrebných na vykurovanie. Ak vás problematika efektívneho vykurovania či termostatov zaujíma, navštívte stránku http://vykurovanie24.sk/. Nájdete tu mnoho zaujímavých informácií, vďaka ktorým sa aj vaša domácnosť môže stať efektívnou!

Scroll To Top