Skupina Stefe kupuje nitriansku firmu V.I.Trade

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Kotol teplo
pixabay.com Ilustarčné foto

V.I.Trade sa zaoberá dodávkami materiálov a prác v oblasti inštalácií systémov vykurovania, chladu, vody a plynu pre bytovú aj komunálnu sféru. Stefe SK bude jej novým 100-percentným vlastníkom.

Energetická spoločnosť Stefe SK kupuje nitriansku firmu V.I.Trade. Tá pôsobí na slovenskom trhu od roku 1993 a zaoberá sa dodávkami materiálov a prác v oblasti inštalácií systémov vykurovania, chladu, vody a plynu pre bytovú aj komunálnu sféru. Obe strany podpísali dohodu o odkúpení 100 % obchodných podielov, ďalšie podrobnosti transakcie nezverejnili.

V.I.Trade bude už ako súčasť skupiny Stefe podnikať s novým vedením, avšak s pôvodným obchodným názvom a rozsahom aktivít. Informovala o tom Stefe SK.

Stefe chce rozšíriť pôsobenie do ďalších oblastí

Kľúčovou oblasťou podnikania skupiny Stefe je prevádzkovanie systémov centralizovaného zásobovania teplom. V tejto oblasti pôsobí v devätnástich slovenských mestách a obciach, v ktorých dodáva teplo viac než 250 tisíc ľuďom. „Odkúpením 100 % obchodných podielov nitrianskej spoločnosti Stefe rozširuje svoj core business o realizáciu inštalácií v tepelnom hospodárstve a dodávku meračov,“ uvádza spoločnosť.

Spoločnosť V.I.Trade, s.r.o. od vzniku v roku 1993 postupne rozširovala svoje aktivity od montáže vodomerov a meračov tepla a elektrickej energie až po prípravu projektovej dokumentácie, realizácie kotolní a rozvodov a distribúciu meracej techniky. Holdingová spoločnosť Stefe SK, a.s. poskytuje komplexné služby spoločnostiam skupiny Stefe, ktoré pôsobia v oblasti energetiky a energetických služieb už od roku 1995. Materská spoločnosť skupiny Stefe je rakúsky energetický koncern Energie Steiermark AG.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať