Memoáre, na ktorých v období pred svojím úmrtím intenzívne pracoval legendárny hudobník Prince, sa dostanú na trh 29. októbra. Agentúru The Associated Press o tom v pondelok informovalo vydavateľstvo Random House.

Publikácia s názvom The Beautiful Ones bude kombináciou nedokončeného rukopisu so vzácnymi fotografiami, výstrižkami a textami piesní. Kniha, ktorú po prvý raz ohlásili len niekoľko týždňov pred muzikantovou smrťou v roku 2016, bude mať 288 strán a úvod z pera Dana Piepenbringa z magazínu New Yorker, ktorého si za spolupracovníka pri tvorbe knihy vybral samotný Prince.

"The Beautiful Ones je hlbokým osobným opisom toho, ako sa Prince Rogers Nelson stal Princeom, ktorého poznáme - skutočný príbeh dieťaťa, ktoré nasávalo svet okolo seba a vytvorilo tak osobnosť, umeleckú víziu a život, ešte pred hitmi a slávou, ktorá ho neskôr definovala," uvádza Random House.

Kniha bude zachytávať jeho detstvo, muzikantské začiatky i celosvetovú slávu, s použitím Princeových vlastných poznámok, výstrižkov, osobných fotografií a originálnych zápisov textov mnohých jeho legendárnych piesní. Piepenbringov úvod sa zase dotkne jeho posledných dní.


Zdroj: SITA
Foto: TASR/AP

Súvisiaci interpreti: Prince