Presunúť na hlavný obsah

Takto trávi veľkonočné sviatky britská kráľovská rodina: Sviatočné plány ovlyvní jedna významná zmena

Zahraničné celebrity

Kráľovská rodina má mnoho tradícií. Prirodzene. Inak to nie je ani v čase veľkonočných sviatkov. Tie budú tento rok predsa len o čosi iné. Sviatočné plány ovplyvní jedna významná zmena. Možno aj dve…

Veľkonočné sviatky počas minulých rokov trávila kráľovná so svojou rodinou a pravnúčatami vo Windsorskom zámku. Vyzerá to tak, že v tomto ani tento rok nebude iný. Kráľovná sa po mesiacoch cestovania vrátila domov, kde sa môže okrem iného venovať aj svojej obľúbenej aktivite, ktorou je jazda na koni. 

Kráľovská rodina pokope

Rodina sa každoročne zúčastňuje nedeľnej veľkonočnej bohoslužby. Už od 14. storočia sa pred Kaplnkou svätého Juraja na Windsorskom zámku, v anglickom grófstve Berkshire zhromažďujú davy ľudí, aby kráľovskú rodinu privítali. Je milým zvykom, že kráľovnú už tradične obdarujú kyticou kvetov miestne deti.

Neprehliadnite: VIDEO: Dvaja manželia vybudovali na Slovensku udržateľnú módu: Na týchto dvoch atribútoch si zakladajú

Vo Windsore sa ku kráľovnej tento rok prirodzene pridajú aj vojvoda a vojvodkyňa z Cambridge, princ Edward a grófka z Wessexu, princezné Beatrice a Eugenie i ďalší príbuzní, ktorých kráľovná očakáva behom víkendu. Len ťažko možno predpokladať, že sa spoločného  rodinného programu zúčastní vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu, ktorí sa pripravujú na iný dôležitý príchod. A to príchod svojho prvorodeného potomka. Megan Markle je momentálne vo vysokom štádiu tehotenstva a ďalšieho kráľovského potomka možno teda očakávať každým dňom.

Okrem možného pôrodu vojovodkyne zo Sussex môže tradičný priebeh kráľovskej Veľkej noci narušiť aj ďalšia milá udalosť spojená s narodením, a to konkrétne kráľovnej. Kráľovná Alžbeta oslávi práve na veľkonočnú nedeľu svoje 93. narodeniny. 

Prečítajte si tiež: Jarné šaty s folklórnymi prvkami: Máme pre vás štýly, v ktorých sa budete cítiť po celý deň pohodlne

Hoci kráľovské, no stále deti

Veľkonočné sviatky slavujú na zámku aj tí najmenší. Podľa magazínu HELLO ! Kate Middleton povedala minulý rok niekoľkým fanúšikom pred kaplnkou sv. Juraja, kde sa tiež zúčastňovala veľkonočnej bohoslužby, že jej deti si v nedeľné veľkonočné ráno užili tradičný vzrušujúci veľkonočný lov na vajíčka, ktorý k sviatkom v Spojenom kráľovstve patrí.