plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jemná tvarohová torta s višňami a čokoládou: Keď ju položíte na stôl, na ostatné zákusky sa v momente zabudne!

Krásna a nesmierne chutná višňová torta so želatínou a tvarohom. Jednoduchá na prípravu! 

Krásna a nesmierne chutná višňová torta so želatínou a tvarohom. Jednoduchá na prípravu!

Potrebujeme:

25 g želatíny v prášku + 150 ml studenej vody na rozpustenie želatíny

300 g hrudkovitého tvarohu

1 kopsovitú lyžicu kyslej smotany

2 lyžice kondenzovaného mlieka

400 g zaváraných višní

150 -200 ml šťavy z čerešní

2-3 lyžice kr. cukru

Na cesto:

2 vajcia

2 lyžice hl. múky

2 lyžice kr. cukru

1 lyžica kakaa

Štipka soli a vanilková aróma

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s kyslou smotanou a kondenzovaným mliekom. Vymiešame na jednotný krém.

Višne aj so šťavou dáme na plameň, keď sa zmes začne variť, pridáme cukor a rozmiešame. Čerešne scedíme a v horúcej šťave rozmiešame želatínu.

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilkovú arómu, soľ a vmiešame aj preosiatu múku a kakao. Vymiešame jednotné cesto, ktoré navrstvíme do formy s priemerom 20 cm, ktorej dno vyložíme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov, kým cesto nie je dostatočne upečené (podľa skúseností s rúrou).

Upečený korpus oddelíme od stien formy, vyberieme z formy a obrátime (rovná strana korpusu bude smerovať nahor) a vložíme späť do formy. Korpus pokvapkáme čerešňovou šťavou (bude šťavnatejší), navrstvíme krém, uhladíme, pridáme čerešne a zalejme želatínou. Necháme stuhnúť.

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes