O to, čo deti jedia, by sa ale mali zaujímať aj rodičia. Americký reťazec šalátových reštaurácií Sweetgreen sa je v tom rozhodol podporiť. Zaviedol totiž program Sweetgreen in Schools, ktorý si kladie za cieľ vzdelávať deti v oblasti zdravej stravy, udržateľnosti a udržiavanie telesnej kondície.
V rámci tohto programu firma vytvorila sériu fotografií, ktorá ukazuje, čo v školských jedálňach typicky jedia deti naprieč svetom.
S nami sa na to teraz môžete pozrieť:
Taliansko
Ryba so šalátom, cestoviny s paradajkovou omáčkou, šalát Caprese, bageta, čerstvé hrozno
Fínsko
Hrášková polievka, repný šalát, mrkva, chlieb, palacinka s čerstvým ovocím.
Francúzsko
Stejk, mrkva, fazuľky, syr a čerstvé ovocie
Brazília
Bravčové so zmesou zeleniny, fazuľa s ryžou, šalát, chlieb a zeleninový banán (plantain)
Južná Kórea
Rybacia polievka, tofu s ryžou, kimčchi a čerstvá zelenina
Grécko
Pečené kura s cestovinami, plnené listy viniča, šalát z paradajok a uhoriek, pomaranče a grécky jogurt s granátovým jablkom
Ukrajina
Zemiaková kaša s párky, boršč, kapusta a palacinka
Španielsko
Restované krevety s hnedou ryžou a zeleninou, polievka gazpacho, papriky, chlieb a pomaranč
USA
Vyprážané kuracie kúsky, zemiaková kaša, hrášok, ovocný kompót, čokoládová sušienka
Čo si myslíte o slovenských školských jedálňach? Jedli ste tam radi? Dajte nám vedieť. A ak sa vám článok páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi!