plny-hrniec_transparent_negativ.png

Rýchla kuracia rolka na studené misy – toto ide u nás na Veľkú noc viac, ako údené: Nechajte si ujsť tento skvelý recept!

Výborná vec z kuracieho mäsa – roláda len z niekoľkých prísad, ktorú pripravíte v obyčajnej plastovej fľaši. Na veľkú noc pochúťka ako stvorená!

Potrebujeme:

1,3-1,5 kg kuracieho mäsa (prsia, stehná aj s kožou)
100 g mletých vlašských orechov
30 g želatíny
2 strúčiky cesnaku
soľ, korenie podľa chuti

Postup:

Kurča rozporcujeme na menšie časti, na prípravu rolky použijeme mäso aj s kožou. Kosti sa snažíme odstrániť, prípadne odstránime po varení. Kuracie mäso dáme do panvice s hrubším dnom, nepridávame olej – len nasolíme, nakoreníme a varíme pod pokrievkou asi 50 minút (kým mäsko nie je mäkké).

Želatínu necháme napučať podľa návodu na obale.

Vývar z mäsa zlejeme do samostatnej misky. Mäso necháme vychladnúť a oddelíme kosti.

Napučanú želatínu rozmiešame v horúcom vývare z mäsa, orechy nasucho krátko opražíme.

Do misky dáme mäso, pretlačený cesnak, orechy, soľ, korenie a želatínovú hmotu. Vychladnutú zmes premiešame a zmes navrstvíme do dôkladne očistenej plastovej fľaše s odrezaným hrdlom.

Dáme na niekoľko hodím do chladničky, potom fľašu opatrne rozrežeme a môžeme podávať.

Recept môže byť ozvláštnený pridaním vyprážanej cibule, mrkvy a kukurice alebo hrachu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes