Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smutný príbeh zo Zvolena. Za ulúpenie dvoch stravných lístkov žiadali doživotie
Zdielať na

Smutný príbeh zo Zvolena. Za ulúpenie dvoch stravných lístkov žiadali doživotie

BANSKÁ BYSTRICA / Za ulúpenie dvoch stravných lístkov doživotie. Banskobystrickí sudcovia mali na stole smutný prípad staršieho muža zo Zvolena. Za lúpež stravných lístkov za niečo vyše 6 eur, pre neho žiadali ten najvyšší trest. Muž TV JOJ vyrozprával svoj príbeh.

Prvostupňový súd dôchodcu spod obžaloby oslobodil, no prokuratúra preňho žiadala doživotný trest. Zdeno so synom žili v opustenej garáži, Tomáš sa mal pobiť s ďalším bezdomovcom, dôchodca mu vzal dva stravné lístky. Oboch obvinili z lúpeže, Zdenov syn však v zime zomrel. "Infarkt dostal, 30-ročný, veľa pil, ale dobrých kamarátov mal," vraví oslobodený dôchodca. 

Šesťdesiatštyriročný muž prišiel na Krajský súd do Banskej Bystrice sám, kašľajúc pomaličky odkráčal do pojednávacej miestnosti. "Doživotie dostanem, ja už nemám nikoho," povedal pred pojednávaním Zdeno. 

Prokuratúra žiadala trest na doživotie. Za vydieranie ho súdili v roku 1982, neskôr za lúpež. Porozprával o svojom živote, priznal aj svoje chyby, či problémy s alkoholom. No strata manželky a syna ho mrzí. Vedel, že mu hrozí najprísnejší trest, sudcovia však oslobodzujúci rozsudok potvrdili.

"Senát to odôvodnil tak, že tie skutky boli spáchané v 80. rokoch, teda pred účinnosťou zákona 3x a dosť," povedal obhajca Juraj Remšík. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy