Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladá starostka obce Povina pomohla včelárom vlastnými financiami
Zdielať na

Mladá starostka obce Povina pomohla včelárom vlastnými financiami

POVINA / Starostka kysuckej dediny Povina sa rozhodla pre pekný čin. Ako dôvod uviedla, že jej pribudli peniaze od štátu, s ktorými nepočítala. A tak sa rozhodla, že ich daruje. Neváhala vraj ani chvíľu, komu ich chce dať.

"V súčasnom období sa dorovnávala mzda v národnom hospodárstve. S týmito peniazmi som nepočítala, tak som si povedala, že tak, ako prišli, nech aj odídu ďalej," povedala starostka obce Alena Dudeková. Tieto financie darovala ľuďom, ktorí sa starajú o miestne úle na pozemku na okraji obce. Netaja sa, že ich veľmi milo prekvapila.

"Mi podala v obálke peniaze s tým, že sú to jej súkromné peniaze, ktoré dostala ako dorovnanie a že ich mám použiť na včelnicu," opísal predseda ZO SZV Kysucké Nové Mesto Miloš Belan.

Mladá richtárka dediny Povina dobre vie, čo všetko tu svojpomocne vybudovali, keď bývalý objekt vodárne premenili na včelí raj. "Vidím, koľko tam tí muži strávia času, energie, ale aj vlastných financií, tak toto bol práve ten dôvod," vysvetlila starostka. Nielenže tu chovajú včielky, ktoré, ako oni sami hovoria, znášajú vynikajúci med. Areál slúži aj ako vzdelávacie centrum pre nadšencov užitočného hmyzu. "Organizujeme tu prednášky pre našich včelárov, zahraničných včelárov," dodáva Belan. 

Ich veľkým snom je, aby v budúcnosti ľudia o tejto dedinskej včelnici hovorili, že je priam ukážková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy