5 dôvodov, prečo si naplánovať dovolenku do Turecka

Ak si myslíte, že dovolenka v exotickej krajine musí byť iba o vylihovaní na slnkom zaliatej pláži a kúpaní sa v teplom mori, mýlite sa. Každá jedna destinácia je krajinou bohatou na svoju históriu a množstvo zaujímavostí, vďaka ktorých spoznávaniu si na dovolenke užijete len to najkrajšie. A inak na tom nebude ani Turecko, ktoré vám teraz predstavíme z trocha iného pohľadu.

1. Mesto, ktoré nesmie ostať bez povšimnutia

Istanbul je jedným z najzaujímavejších miest na svete, pretože má svoju osobitnú tvár. Takáto  zmes rôznych kultúr, náboženstiev, rás a národov by predsa nemala počas vašej dovolenky ostať bez povšimnutia. Bez ohľadu na to, koľko dní tu strávite, zakaždým objavíte nejaké jeho nové a pre vás neznáme stránky života.

To znamená, že aj takáto časť exotického sveta môže byť dobrým dôvodom na výber last minute dovolenky. Možno to bude od obľúbenej Antálye trochu ďalej, ale v ponuke vašej cestovnej kancelárie určite nájdete výhodný balík na zaujímavý výlet.

2. Ľudia a služby

Jedným z dôležitých a častých dôvodov pre návštevu Turecka sú aj jeho ľudia. Nechceli by sme nikoho uraziť, ale naša pohostinnosť a priateľskosť sa od tej miestnej v Turecku stále má čo učiť.

A čím ďalej sa dostanete od turistických centier, tým príjemnejšia a priateľskejšia bude vaša komunikácia s miestnymi obyvateľmi. Nízka kriminalita, takmer úplná absencia alkoholizmu a úcta k cudzincom robí túto krajinu ideálnou pre nezávislý cestovný ruch.

3. Údolie motýľov

Tento absolútne fantastický záliv, ako by zostúpil z obrazovky dobrodružného filmu. Odľahlá zátoka sa nachádza na západnom pobreží Alanye a môžete sa sem dostať len loďou alebo jachtou. Nenechajte sa odradiť množstvom turistov a spoznajte pritom aj starovekú dedinu a krásne vodopády.

4. Skalné mesto Zelve

Ak by ste chceli na dovolenke v Turecku zažiť niečo nezvyčajné, odporúčame vám zamieriť do Kapadokkie. Skalné mesto, do ktorého miestni obyvatelia vytesali takmer celú architektúru – bežné obydlia, kostoly a mešity. Niekedy si tu budete pripadať ako v sci-fi filme, ktorého atmosféru nezvyčajnosti umocní aj množstvo krásnych častí tohto mesta.

5. Side

Rovnako krásne je aj historické mesto Side – „Antic Side“. Je pozostatkom dávnych starovekých antických kultúr, ktoré tu po sebe zanechali ruiny krásnych stavieb. Lákajú turistov a otvárajú pred nimi všetky svoje zákutia a odkrývajú dávnu históriu národov, ktoré tu pred nami žili a na prekvapenie, v prevažne moslimskej krajine, šírili kresťanstvo.

Aj toto všetko môže byť predmetom nádhernej dovolenky, na ktorej bude potom naozaj originálne darovať vašej priateľke briliantový zásnubný prsteň.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov