Zakladáte spoločnosť? Tu je 5 krokov na vytvorenie nezabudnuteľného loga

Ak si chcete otvoriť obchod, budete čeliť výzve vytvorenia loga. Proces, ktorý nie je tak jednoduchý, ako sa vám to môže na prvý pohľad zdať. Základným predpokladom je dôkladné poznanie spoločnosti a služieb či produktov, ktoré na trh ponúkate. A my vieme, čomu všetkému by ste v tejto oblasti mali venovať pozornosť.

1. Premýšľajte o zvučnom mene

Nič dlhé a zbytočne komplikované. Názov loga by mal byť jednoduchý a zároveň s dobrým obsahom, aby plne odrážalo aktivity spoločnosti. Vynikajúcimi príkladmi sú logá spoločností ako Ebay, Google alebo Coca-Cola. Rovnako originálny môžete byť aj Vy, ak sa zameriate na podstatu toho, čo robíte a skúsite z toho všetkého vybrať niečo dôležité a pomôže to vašej firme, ktorou môže byť voľná živnosť alebo s.r.o.

2. Minimalizmus priťahuje

Na prvý pohľad nemusia mať takéto siluety nič spoločné s aktivitami spoločnosti. Vezmite si napríklad symboliku Nike, Adidas alebo Chanel: žiadna z nich vám na prvý pohľad presne nepovie, aké tovary a služby predstavujú, ale na druhej strane si ich nebudete zamieňať s konkurenciou, pretože sa vyznačujú zaujímavým minimalizmom, ktorý priťahuje pozornosť.

3. Použite asociácie špecifické pre jednotlivé odvetvia

Predstavte si logo priemernej kaviarne – čo tam bude? Kávové zrno alebo šálka. To ale poukazuje na nedostatok tvorivosti, pretože takáto spoločnosť sa nebude líšiť od konkurencie.

Dobrým príkladom je Starbucks: logo zobrazuje sirénu, ktorá nemá nič spoločné s kávou. Takýto nezvyčajný výklad prešiel 4 rebrandingom a je stále neoddeliteľnou súčasťou imidžu spoločnosti. Pri zakladaní novej spoločnosti na to myslite aj vy.

4. Skúste šokovať

Ak je logo originálne, ľudia ho začnú medzi sebou spontánne zdieľať. A to všetko bez veľkých investícií do reklamy. Vytvoriť si dobrý návrh môžete aj doma na svojom kvalitnom lacnom notebooku a potom celý návrh ďalej zlepšovať. Nezabudnite na konzultácie a nadhľad, ktorý vám môže otvoriť oči.

5. Skúste sa s tým pohrať

Nebojte sa experimentovať. Musíte nájsť jedinečnú a jednoduchú kombináciu, ktorá je rozpoznateľná už bez špeciálneho nápisu. Tak, ako to urobili mnohí pred vami. Nie je to nič náročné, ak sa budete riadiť vlastným pocitom a necháte si pritom aj poradiť.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov