Ako zachrániť situáciu s pomocou dobrej škárovacej hmoty

Potrebujete vymeniť umývadlo v kuchyni, nainštalovať novú batériu, vaňu alebo sprchový kút? Alebo ste našli na nábytku a inej časti interiéru drobnú nedokonalosť? To všetko sa dá veľmi jednoducho vyriešiť. Takéto situácie môžu zachrániť jedine dobré škárovacie hmoty.

Ide o špeciálne materiály rôznej kompozície na báze polymérov, ktoré sa postarajú o správne vyplnenie trhlín, prasklín a dutín tak, aby vaše doplnky, nábytok a celá domácnosť opäť dobre vyzerali, odolávali vonkajším vplyvom a prípadnému vplyvu vonkajších negatívnych účinkov. Na výhody a použitie camentových škárovacích hmôt a ďalších druhov sa teraz pozrieme.

Čo je tmel?

V rámci bývania si bezpečnosť nehnuteľnosti určite poistite inštaláciou protipožiarnych upchávok. Tmel sa ale určite zíde tiež. Je to elastická zmes na báze polymérnych zlúčenín, ktorá je určená na utesnenie škár, výplňových medzier, dutín, dutín okolo okenných a dverných rámov, vykurovacích potrubí, rôznych spojov a ohybov, pričom niektoré typy tesniacich hmôt sú určené viac na izoláciu vody.

Rozsah použitia tesniaceho tmelu je veľmi široký, pretože každý typ je inak špecifický. Skupina samotných tesniacich hmôt obsahuje množstvo rôznych produktov, ktoré sa líšia svojím chemickým zložením a vlastnosťami. Mnohé z nich slúžia na ochranu miest pred znečistením.

Epoxidové škárovačky – riešenie do kuchyne

Bojíte sa špiny a plesne medzi škárami na dlaždiciach? Na tieto účely môžete použiť epoxidovú škárovačku, ktorá je vhodná aj na miesta, v ktorých prichádzate do kontaktu s potravinami, ako je napríklad olej, škvrny od omáčok a iné. Jednoducho sa nimi upravený priestor čistí a zachováva v pôvodnom stave.

Má hladký povrch, vďaka čomu sa nečistoty v nej nedržia. Výhodou epoxidovej škárovačky je aj jej nízka nasiakavosť, takže naozaj dobré riešenie do vašej kuchyne alebo kúpeľne.

Dokážete s nimi opraviť podlahu, nábytok a tesnenie umývadla. Zrekonštruovať betónové časti, prilepiť a utesniť. Vzhľadom na množstvo funkcií a využitia, sú lacné. Výhodou je aj ich odolnosť voči UV žiareniu, zrážaniu a teplotným deformáciám. A celkom určite si nájdu svoje miesto aj vo vašej domácnosti, tak si ich kúpte a majte vždy a v prípade poruchy, po ruke.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov