Ako to vyzerá, keď majú moderné schody a interiér spoločné črty?

V prípade, že má váš vidiecky dom alebo apartmán druhé poschodie, potom je samozrejmosťou potreba schodiska. V súvislosti s tým sa vynára ďalšia otázka. Ako správne vybaviť a navrhnúť ich konštrukciu tak, aby krása schodov nebola na úkor ich praktickosti a bezpečnosti alebo naopak. A práve niekoľko našich tipov vám v tom možno pomôže sa lepšie rozhodnúť.

Drevené schody do druhého poschodia

Z existujúceho obrovského množstva rôznych dizajnov, si vyberte schody, ktoré najlepšie vyhovujú vášmu interiéru. To však nie je celkom až tak jednoduchá úloha, pretože je potrebné vziať do úvahy mnohé faktory, ovplyvňujúce vizuálne vnímanie interiéru.

Dôležitú úlohu pri dosahovaní pozitívneho výsledku zohráva aj tvar celej ich štruktúry a samozrejme, správny výber  materiálov, z ktorých sa budú vaše originálne moderné schody vyrábať.

Drevené schody dokážu odolať ťažkým nákladom, nedeformujú sa a nestrácajú svoju príťažlivosť. Jediné, na čo by ste nemali z času na čas zabudnúť, je renovácia v podobe ich prelakovania. V každom prípade patria k veľmi významnej súčasti interiéru, preto by mal byť tomu adekvátny aj ich výber.

Pozor na správne kombinácie materiálov v interiéri

Pri výbere vhodného projektu je dôležité vziať do úvahy parametre samotnej miestnosti, či je schodisko vhodné v konkrétnej veľkosti, a či to nebude rušiť všeobecný štýl domu. Preto je dôležité pristupovať k tejto otázke s plnou zodpovednosťou.

V útulnom vidieckom dome je schodisko harmonicky kombinované s krbom , drevenými stropmi a svetlom. Celé interiérové ​​prostredie vám potom pomôže dozdobiť aj pohodlný, čalúnený nábytok, vtipné obrazy a  malý konferenčný stolík v centre miestnosti.

Nezabudnite na nášľapy na schody

Drevo dodá miestnosti tú správnu atmosféru a príjemné teplo, no môžete si ich výrobu kombinovať aj s iným materiálom, pretože sa dajú vyrobiť aj na mieru. Ak by ste si zvolili na ich výstavbu čistý betón, nezabudnite inštalovať nášľapy na schody.

Takýto typ obkladu im dodá svoj osobitý ráz a zvýši ich ochranu pred prípadným poškodením. Ich sklenené zábradlia zasa dajú betónovým schodom pôvab.

Svet a ponuka schodov je obrovská a vy si v tom môžete a musíte nájsť pre seba to správne riešenie. Ako sa ale presvedčíte, s firmou Novodrevis to však nebude vôbec náročné.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov