Dymové líčenie - postup

Dymové líčenie je stále IN. Chcete vyzerať sexi, zároveň tajomne a zažiariť pri akejkoľvek slávnostnej príležitosti? Tak ste sa rozhodli správne. Takéto líčenie urobí z každej ženy kočku.

Čo budete potrebovať k líčeniu dymových očí? Len pár "maľovátok", ktoré nájdete určite vo svojej kúpeľni.

  • Ceruzka na oči: čierna, mäkká, je potrebné aby sa dala rozmazávať.
  • Očný tieň kompaktný: svetlý – béžový alebo telový ako základný odtieň na očné viečko a na rozjasnenie pohľadu.
  • Očný tieň kompaktný: tmavý – čierny alebo tmavošedý, tmavohnedý alebo oceľový vytvoria efekt dymového líčenia.
  • Očná linka: čierna tekutá, najlepšie s fixkovou špičkou pre lepšiu rovnomernú aplikáciu. Pre prehĺbený pohľad.
  • Riasenka: čierna, zhusťujúca a predlžujúca dá bodku celkovému dymovému líčeniu.
  • Štetce a aplikátory: malý štetec na rozmazávanie, hubkové aplikátory na nanášanie tieňov.

6 krokov pre rýchle a jednoduché dymové líčenie očí

1. Make-up

Make-up tvorí základnú bázu na trvácnosť tieňov. Ak ste ho zvládli, je čas sa pustiť do zvýraznenia očí.

2. Čierna ceruzka na oči

Naneste po celej dĺžke oka, tesne k riasam, od vnútorného kútika oka k vonkajšiemu, hrubú líniu. K vonkajšiemu kútiku oka môžete líniu zhrubšiť a ťahať ju nahor, vytvoríte tak mačacie oko. Aj zospodu oka, tesne k mihalniciam. Nemusí byť vôbec súmerná, budete ju ďalej rozmazávať (tieňovať).

Linka na oči Zdroj foto: súkr. archív

3. Tmavý očný tieň + štetec

Štetcom, alebo ak ho nemáte, použite bruško prsta, ťahmi rozmazávajte celú čiernu líniu dohora, smerom k očnému zhybu (je to línia, ako sa vám otvára oko) dostratena nanesením čo najtmavšieho očného tieňa (podľa vášho farebného výberu). Na foto je použitý tmavošedý kompaktný očný tieň. A vo vonkajšom kútiku oka smerujte tieňovanie vyššie ku obočiu, vytvoríte tak pomyselný trojuholník po lom oka.

Šedý odtieň Zdroj foto: súkr. archív


Prečítajte si aj:


4. Svetlejší očný tieň z tmavých farieb

Na foto je použitý tmavohnedý očný tieň. Zapracujte pomocou aplikátora tento tieň po celej dĺžke oka po lom oka. Už teraz uvidíte efekt dymového líčenia. Nanesením pomyselného trojuholníka sa vytvorilo najtmavšie miesto na vonkajšom kútiku oka. V tomto bode sme docielili, že sa tieto dva tiene krásne prelínajú, čo dodáva žiadaný efekt.

Hnedý odtieň Zdroj foto: súkr. archív

5. Svetlý očný tieň

Vďaka tomuto tieňovaniu docielite úplné spojenie celého nanášania očných tieňov, aby bolo líčenie celistvé. Svetlý tieň naneste aplikátorom tesne pod obočie. Opäť využite tieňovanie, tak aby ste zapracovali tento svetlý odtieň do tmavého základu na očnom viečku, pre úplné vytónovanie prechodu farieb. Taktiež tento tieň môžete naniesť na vnútorný kútik oka pre rozjasnenie pohľadu.

Svetlý odtieň Zdroj foto: súkr. archív

6. Tekutá linka

Keď máte tieňovanie dymových očí perfektne zvládnuté, môžete naniesť v tenkej vrstve tesne popri riasach očnú linku po celej dĺžke oka. Linka podčiarkne vaše líčenie a dodá očiam sexi pohľad.

Tekutá linka Zdroj foto: súkr. archív

7. Riasenka

Dymové líčenie vrcholí nanesením maskary. Najlepšie je použiť takú, ktorá najviac zvýrazní vaše riasy, pretože už samotné tiene sú tmavé, aby nevynikli len tie. A aby ste nevyzerali ako nedolíčená bez maskary, treba naniesť viac vrstiev.

Špirála Zdroj foto: súkr. archív

Možno sa vám zdá, že ide o náročný postup, ale nie je to tak. Zvládne to každá z vás doma.

Nezabúdajte však aj na to, že krásny dojem nerobia len perfektne nalíčené oči, ale aj dokonale zvládnutý make up, upravené obočie a zvodné pery. Pri takomto type líčenia sú oči dominantou, preto voľte na pery telové farby, alebo len jemný lesk.

Líčenie očí Zdroj foto: súkr. archív

Tak a stačí sa len nahodiť sa šik a máte o priazeň fanúšikov postarané. Nezabúdajte však, že akékoľvek líčenie si zvolíte, vaša krása vychádza z vášho vnútra!

Li Jou

Ahoj žienky :) krásny článok. Tlieskam :) Baby ak Vás baví make up, vizáž tak mrknite na stránku makeupinstitute.cz . Ide o stránku jedného šikovného centra, kde učia jedny z najväčších bohov v oblasti make upu a vizáže ako sa správne starať o pleť, ako sa nalíčiť a celkovo veci okolo toho. Venujú sa najnovším technikám a trendom v tejto sfére. Mohlo by Vás to očariť ;)

Vaneskaa

Ahoj holky super článok ktorý mi pomohol. Ak ste prejdenej na zľavy ako ja určite sa nezabudnite pozrieť na stránku kuponer.sk ktorá mi ušetrila veľa peňazí :) páčko Vaneska