Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Požiar v paneláku. Podnapitý mladík zrejme zaspal v garsónke s cigaretou
Zdielať na

Požiar v paneláku. Podnapitý mladík zrejme zaspal v garsónke s cigaretou

Archívna reportáž

RUŽOMBEROK / Hasiči z troch okresov likvidovali v piatok večer požiar bytu v centre Ružomberka. Plamene šľahajúce z garsónky na piatom poschodí vystrašili nielen obyvateľov paneláka, ale aj ľudí v okolí. Mladík a tínedžerka sa nadýchali splodín horenia.

Požiar vypukol okolo pol ôsmej večer, na Nábreží M. R. Štefánika v Ružomberku, na miesto okamžite smerovali hasiči. Po príchode museli z bytu na 5. poschodí evakuovať jednu osobu, ktorá sa intoxikovala. Práve tento byt mal zachvátiť oheň. 

V dôsledku požiaru sa zranila ešte jedna osoba, ktorá sa taktiež intoxikovala splodinami horenia. "Som zobral rýchlo deti a išli sme rýchlo von, lebo ten dym bol taký neznesiteľný, keď som počul druhý výbuch a ako zatriaslo oknami, tak som vybehol von a videl plamene," opísal udalosti obyvateľ paneláku. 

Ľudia mali spočiatku strach, že došlo k výbuchu plynu, to sa našťastie nepotvrdilo. Od obrovskej horúčavy praskol v byte radiátor aj okno. Hasiči nasadili do výjazdu všetku dostupnú techniku. Horiacu garsónku na piatom poschodí hasili zvnútra aj z plošiny.

Z požiarom zrejme stál 22-ročný mladík. V dychu mal takmer jeden a pol promile alkoholu. Mal čo vysvetľovať nielen policajtom, ale aj majiteľovi garsónky, u ktorého bol v podnájme. "Pravdepodobne to bude neúmyselné zapálenie podnájomníkom, zaspal s cigaretou," vyjadril sa hovorca hasičov Slavko Hreha. 

Hasiči dostali požiar pomerne rýchlo pod kontrolu. Ružomberským profesionálom prišli na pomoc kolegovia z Liptovského Mikuláša, Martina aj dobrovoľníci z Likavky. Pre prípad, žeby bola potrebná evakuácia, dorazil na miesto aj autobus zo žilinskej záchrannej brigády. Po vyše hodine sa ľudia mohli vrátiť späť do bytov. Garsónku požiar úplne zničil. "Poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," uviedla policajná hovorkyňa Nikola Kováčová. 

Pred niekoľkými dňami vypukol nad obcou rozsiahly lesný požiar. Zničil takmer všetok porast na okolí. Viac TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy