Cukor je orchideu rovnaký zázrak ako antibiotikum: Toto spravila 1 lyžička so starou rastlinou na vyhodenie!

Ak sa vám stalo, že ste orchideu presadili a nedarí sa jej, nechtiac ste ju poškodili, alebo jednoducho dlho – predlho nekvitne, skúste tento tip, mňa ešte nesklamal. A to orchideám nedávam ani špeciálne hnojivá. Pre mňa je jednodznačne najväčší zázrak pre túto rastlinu cukor. Jedna pani mi raz povedala, že cukor pre orchideu je ako antibiotikum pre človeka. Stačí ho správne použiť a orchidea sa naštartuje.

Na čo funguje cukor?

  • na zvädnuté rastliny,
  • na rastliny, ktoré ste nechtiac poškodili pri manipulácií,
  • na rastliny, ktoré dlho nekvitli,
  • na staršie rastliny, ktorým chýba energia.

Ako na to?

Ja som túto kúru použila na sestrinu orchideu, ktorá bola naozaj už na vyhodenie. V litri vody som rozpustila 1 lyžičku cukru a do tohoto kúpeľa som ponorila orchideu a nechala máčať asi 8-9 hodín (uvádza sa, že sa môže nechať aj celý deň). Potom som ju ešte na hodinu namočila do odstátej vody. To je všetko, keď som ju vybrala z vody, uložila som ju na obvyklé stanovisko a hneď som si všimla, že listy má plnšie a aj kvety sa zdvihli. Na druhý deň už vyzerala už oveľa lepšie a postupne sa úplne zotavila – pre moju sestru zázrak, pre mňa jednoducho cukor.

Takto vyzerá moja orchidea, sestrina purpurová dokonca nahodila najviac pukov, odkedy ju doma má!

S pozdravom, Evka z Ilavy

Tak nezabudnite

Poškodenej alebo zvädnutej orchidey skúste pomôcť kúpeľom v cukrovom roztoku, ktorý pripravíte z jednej čajovej lyžičky cukru a jedného litra vody. Potom ju ešte na hodinu vložte do vlažnej vody. To je všetko!

Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie