Mobil so skladacím displejom sa kazí. Na vine môže byť ochranná vrstva

Displej Samsungu Fold nevydržal testovacie podmienky. Novinárom, ktorí ho recenzovali, prestal fungovať. Na vine môže byť ochranná vrstva, ktorú novinári nevedomky odstránili.

19.04.2019 17:02
Samsung Galaxy Fold Foto:
Skladací mobil Samsung Galaxy Fold
debata

Krátko po predstavení smartfónu s ohybným displejom Samsung verejnosť ubezpečoval, že displej možno ohýbať bez akýchkoľvek problémov. Zverejnil dokonca video, v ktorom ukázal, ako ohybný displej testuje. Výsledok? Tisíce ohnutí bez náznaku najmenšieho problému. S inými výsledkami však prichádzajú prví recenzenti, ktorým sa mobil dostal do rúk. Displej prestal fungovať napríklad redaktorom serverov Bloomberg, Verge alebo CNBC.

Problémy kvôli odstránenej ochrannej vrstve

Samsung potvrdil, že eviduje niekoľko hlásení o poškodení hlavného displeja, na ktoré má po zistení príčiny v pláne zareagovať. Nefunkčný displej, prakticky s identickou chybou, môže mať na svedomí ochranná vrstva, ktorú niektorí novinári neúmyselne odstránili v domnení, že ide o krycí film priamo z výroby. Krycí film to síce bol, no nie dočasný, ale permanentný, ktorý má chrániť celistvosť displeja. Steve Kovach zo spravodajského serveru CNBC ale údajne film neodstránil a napriek tomu jeho displej prestal fungovať.

Nech už chybu urobili redaktori pri používaní alebo Samsung vo výrobe, je to varovný signál, ktorý nemožno podceniť. Ak problémy postretli novinárov, je pravdepodobné, že by ich vo veľkom hlásili aj koncoví používatelia, ktorí si takisto nemusia byť vedomí, že displej má sebe citlivú ochrannú vrstvu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy Fold