Správy Regióny

Na stavbe OC Forum sa už pracuje s plným nasadením: Tieto info vás budú zaujímať!

Na stavbe OC Forum Prešov sa už pracuje s plným nasadením. Centrum podľa kompetentných vytvorí priestor pre vyše 120 prevádzok a prácu tam nájde cca 400 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Na stavbe OC Forum sa už pracuje s plným nasadením: Tieto info vás budú zaujímať!
16
Galéria

„Som rada, že aj keď sa na stavebné povolenie čakalo dlhšie, ako sa predpokladalo, spoločným úsilím sa podarilo zvládnuť všetky prekážky a umožnilo sa tak dať šancu ambicióznemu projektu, akým OC Forum nepochybne je," uviedla Alexandra Chapčáková, prednostka Mestského úradu v Prešove.

Na troch poschodiach

Forum Prešov na rohu ulíc Hlavná, Štefánikova a Okružná bude podľa slov kompetentných predstavovať moderné vnútromestské centrum zakomponované do svahovitého terénu, ktoré na ploche približne 32 000 m2 ponúkne viac ako 120 prevádzok na troch poschodiach.

Prešovská radnica informovala, že nebudú chýbať kaviarne a reštaurácie s vonkajšími terasami či moderné 7 – sálové multikino alebo veľké fitness centrum. „Okolo projektu ostane zachovaná pešia spojnica, ktorá vytvorí pokojnú trasu sledujúcu okraje historického územia priamo v centre mesta,“ dodala radnica.

Kompetentní uvádzajú, že návštevníkom, ktorí do centra prídu autami, ponúkne objekt parkovanie v podzemí, parkovacie miesto tam nájde približne 500 áut. Súčasťou širšieho zámeru je tiež obnova susednej tržnice na modernú tržnicu s čerstvými miestnymi produktami. Výhodou je zastávka mestskej hromadnej dopravy priamo pri objekte.

Aj miestni prevádzkovatelia

V projekte OC Forum Prešov budú zastúpené nielen značky medzinárodných reťazcov, ale aj miestni prevádzkovatelia butikov, kaviarní či služieb. Tešiť sa možno aj na veľký detský kútik.

„Nové centrum poskytne tiež množstvo nových pracovných príležitosti – prácu tu nájde až 400 ľudí, ako v zabezpečovaní samotnej prevádzky centra, tak i vo vlastných obchodoch a pod., ďalšie miesta sú potom nadväzujúce v dodávateľských, servisných a iných organizáciách,“ zverejnila radnica.

Investorom projektu je firma GEMO HOLDING, a.s. člen koncernu GEMO, ktorý celý projekt prevzal od nadnárodnej developerskej spoločnosti Multi Corporation spoločne s prevzatím Multi tímu vedenia projektov, ktorý má za sebou množstvo veľkých projektov v Českej republike. Výsledkom tejto spolupráce je aj otvorené obchodné centrum Forum v Poprade v roku 2017.

Nezabudnite si popozerať aj priloženú galériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

OC Forum Prešov? Nastal ďalší posun, výstavbu už oficiálne zahájili, FOTO
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM