10 psích plemien, ktorá naháňajú strach. Toto by ste o nich mali vedieť!

Zdieľať
00 15.jpg

Nie je vždy všetko tak, ako sa zdá. Pes aj napriek jeho hrôzostrašný vzhľad môže byť veľmi priateľský. Všetko to samozrejme záleží na výchove a na majiteľovi, ktorý sa pre takéto bojové plemeno rozhodne. Takí psy sú skvelými ochrancovia a so správnou výchovou sa k vášmu domu zlodej nepriblíži ani na niekoľko metrov. Tu je zoznam psích plemien od tých najmenej nebezpečných po tie najviac agresívne.

Rotvajler

01 12.jpg

Toto plemeno pochádza z Nemecka a zároveň je jedným z najstarších psích plemien. V minulosti slúžili ako strážne a pastýřští psy. Za jeho desivý vzhľad môže najmä silná kostra. Jeho postava je vyvážená tak, aby vzbudzovala čo najväčšiu silu a jeho svalstvo je prispôsobené pre rovnaký účel.

Cane Corso

02 8.jpg

Toto plemeno je z hľadiska pôvodu najzaujímavejšie. Cane Corsa sa totiž nachádzajú na rôznych nástenných maľbách ešte zo staroveku. Jeho využitie svedčí o jeho vzhľade, pretože títo psi boli vyzývaní k bojom (s inými psami, ale bojovali aj proti býkom, či medveďom). Tento pes je veľmi ochranársky, pokiaľ ide o rodinu či majiteľa, bez váhania sa za nich pobije.

Kanárska doga

03 6.jpg

Pôvod tohto plemena je naznačený už v názve. Sú to veľkí, mohutné psy, ktoré majú silný temperament. Aj tento pes sa môže v rukách nezodpovedného majiteľa premeniť na katastrofu. Je však výborným ochrancom majetku.

Malorská doga

04 5.jpg

Tiež patrí medzi plemená, ktoré sú určené čisto na stráženie. Jeho ochranárske pudy rozhodne nemožno podceňovať. Pre svojho majiteľa, či jeho rodinu, je schopný všetkého. Majú silnú čeľusť a stisk zubov. Na druhú stranu, vie byť perfektným ochrancom detí.

Albánsky pitbull

05 2.jpg

Toto je naozaj nebezpečné plemeno. Boli využívaní aj na zakázané zápasy medzi psy, čím sa ich agresivita len posilňovala. Zároveň sú aj veľmi inteligentné, čo zaručuje ľahšie cvičenia. Sú aj veľmi hraví. Za dobre odvedenú prácu, či splnenie rozkazu, je dobré ich pochváliť. Tieto psy si totiž potrpia na uznanie. Je tiež obľúbený kvôli svojmu nevšednému vzhľadu.

Pitbull teriér

06 1.jpg

Hoci sa to nezdá, toto plemeno je so správnou výchovou veľmi mierumilovné. Obľubujú si ho najmä rodiny s deťmi, pretože je pravým ochrancom. Tiež je to jedno z plemien, ktoré bez problémov privíta návštevu.

Neapolský mastiff

07 1.jpg

Ide o veľmi mohutného psa. Jeho váha sa pohybuje až okolo sedemdesiatich kíl. Má silnú kožu a krátku, tvrdú srsť. Je vhodný pre majiteľov, ktorí už so psami majú skúsenosti a vedia, ako sa k nemu správať. Majú radi samotu a rozvahu. Pri výcviku je potrebné dávať si pozor aj na hru, ktorá sa razom môže zmeniť na niečo nebezpečnejšie.

Tosa

08 1.jpg

Tento pes má pôvod v Japonsku a vznikol akousi zmiešaninou niekoľkých plemien. Rovnako tento pes bol určený na rôzne zápasy. Jeho vzhľad naháňa svojou mohutnosťou strach. Má svalnaté telo prispôsobené na rýchly pohyb.

Doberman

09 1.jpg

Energia a dynamika. To sú najvýstižnejšie slová, ako tohto psa popísať. Je učenlivý a inteligentný, takže sa hodí pre rodiny s deťmi, ktoré netúži po čivave. Bezdôvodne neublíži nikomu a aj napriek jeho výzor nepatrí medzi tie najagresívnejší psi.

Argentínska doga

10 1.jpg

Tento pes patrí do kategórie tých „väčších“ psov. Má dlhý kohútik a meria priemerne 65 centimetrov. Je šlechtění na ochraňovanie a pokiaľ nemá skúsenosti s agresivitou, tak si túto vlastnosť sami od seba v žiadnom prípade neosvojí. V súčasnosti sa dokonca využíva pri rôznych terapiách.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom