Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nemocnice môžu žiadať o financie v rámci grantu Bojovníci za zdravie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Organizácie, ktoré sa chcú o peniaze z grantu uchádzať, musia od 16. apríla do 30. mája vyplniť elektronickú žiadosť.

Bratislava 19. apríla (TASR) – Nemocnice, lekári či neziskové organizácie sa môžu uchádzať o finančné prostriedky na skvalitnenie poskytovania zdravotnej starostlivosti. Grantový program Bojovníci za zdravie pomáha zdravotne znevýhodneným ľuďom už štvrtý rok. Vyhlásila ho zdravotná poisťovňa (ZP) Dôvera.

"Chceme pomôcť inštitúciám, ktoré sa starajú o pacientov, či už ide o nemocnice, lekárov, zdravotnícke zariadenia, neziskové alebo pacientske organizácie. Sú najdôležitejšou súčasťou liečebného procesu a len vďaka nim môžu pacienti uspieť v boji o svoje lepšie zdravie," povedal generálny riaditeľ ZP Dôvera Martin Kultan.

Finančný príspevok získajú vybrané organizácie na aktivity spojené so zlepšením kvality či dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Ide najmä o rekonštrukciu a modernizáciu priestorov, nákup lepšieho materiálneho vybavenia, zvýšenie kvalifikácie zdravotníckeho personálu, realizáciu doplnkových aktivít pre zdravotne znevýhodnených alebo podporu aktivít zameraných na prevenciu pred civilizačnými ochoreniami.

Organizácie, ktoré sa chcú o peniaze z grantu uchádzať, musia od 16. apríla do 30. mája vyplniť elektronickú žiadosť. Maximálna výška príspevku pre jednu organizáciu je 20.000 eur.