Euro Hockey Challenge: Proti Rakúšanom nastúpia už aj Špirko a Studenič, v bránke Godla

SALZBURG (SZĽH) - Slovenských hokejových reprezentantov čaká štvrtý prípravný zápas pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta IIHF 2019 dnes o 18:00 v Salzburgu proti domácim Rakúšanom. Zverenci trénera Craiga Ramsayho nastúpia v bránke s Denisom Godlom. Hrať bude už aj útočník Rastislav Špirko, ktorý predchádzajúce zápasy potreboval vynechať na doliečenie zraneného kolena, a tiež Marián Studenič, ktorý sa k tímu pripojil v stredu po prílete zo zámoria. Mimo súpisky tentokrát ostal Lukáš Cingel.

"Je ešte veľa vecí, ktoré musíme doladiť a nastaviť. Hlavne musíme dostať do nášho systému tie správne návyky," povedal po rannom rozkorčuľovaní na margo prípravny na MS asistent trénera Michal Handzuš a zdôraznil aj to, čo musíme dodržiavať v zápase proti nevyspitateľným Rakúšnom: "Musíme byť dobrí v defenzíve. Veľakrát to je tak, že keď sme dobrí v defenzíve a sme na správnych miestach, dobre sa potom vychádza do ofenzívy a padajú z toho góly."

Slováci sa musia zlepšiť aj v premieňaní šancí. V ostatných troch prípravných zápasoch sme dokázali streliť len dvá góly. "Máme to v hlavách, ale zbyotčné je si z toho vytvárať tlak. Každý zápas chceme dávať góly, ale sú dni, keď to nejde. Musíme to zlomiť, robiť malé detaily, chodiť pred bránku, hľadať vyrazené puky a potom prídu aj krajšie góly," povedal útočník Martin Bakoš.

Zostava na zápas proti Rakúsku (Salzburg, 19. apríla 2019, 18:00)

Brankár: Godla

Obrana:

Čajkovský - Štajnoch

Fehérváry - Ďaloga

Rosandič - Grman

Koch - Sersen

Útok:

Nagy - Špirko - Puliš

Chovan - Kytnár - Studenič

Liška - Sukeľ - Bakoš

Bondra - Buc - Svitana