Číslo 1886 označuje rok, v ktorom vznikla samotná automobilka. Na elektromobile je logo série použité na viacerých miestach. Špeciálna verzia bude dostupná iba v striebornej farbe a bude stáť na desaťlúčových 20-palcových zliatinových diskoch.

Predná maska, ktorá sa už nedá nazvať maskou chladiča, bude mať čierne lesklé horizontálne prvky a lemovanie bude taktiež rovnaké. Do interiéru sa však farba môže dostať. Okrem tradičnej čiernej farby čalúnenia môže byť alternatívou aj modrá.

Mercedes-Benz EQC Edition 1886 - veľkostne je na úrovni modelu GLC Zdroj: Mercedes-Benz

Použitie systému MBUX, Mercedes-Benz User Experience, je samozrejmé pre každý nový model automobilky. Pre elektromobily má niekoľko funkcií a ponúk, ktoré by v bežných autách nemali zmysel.

Séria 1886 sa odlišuje iba kozmeticky, to znamená, že pohonná sústava ostáva úplne rovnaká ako pri ostatných verziách. Výkon elektromotorov je až 300 kW (408 k). Energia je uskladnená v batériách disponujúcich kapacitou 80 kWh.

Na jedno nabitie zvládne EQC prejsť medzi 440 a 470 kilometrami. Vozidlo podporuje nabíjanie rýchlonabíjačkami s výkonom až 110 kW. Štandardné EQC sa na európskych trhoch objaví už o dva mesiace.

Mercedes-Benz EQC Edition 1886 - v MBUX pribudla nová sekcia EQ Zdroj: Mercedes-Benz