Aj keď to tak nevyzerá, naozaj prichádza nová generácia modelu. To, čo vyzerá ako detailný facelift je úplne nový model s familiárnym štýlom. Nie je to len kozmetická úprava, ale úplne nové auto. Nový Outback je postavený na platforme Subaru Global Platform.

Vizuálne sa dá od predchodcu odlíšiť najmä iným štýlom hmloviek vpredu. Okrúhle ustúpili a na ich miesto prišli vertikálne hranaté LEDkové. Zozadu bude pochybností menej, môže za to veľký spojler a celkovo mohutnejší vzhľad týchto partií.

Výrazným krokom je interiér. Dotykový displej v strede má uhlopriečku 11,6 palca a orientáciu na výšku, ako má napríklad Tesla a Renault. Subaru ponúkne aj možnosť trojstupňového vyhrievania sedadiel, doteraz boli stupne len dva.

Subaru Outback - nový model bude mať aj turbomotor Zdroj: Subaru

Výhodou novej platformy je zväčšená tuhosť karosérie. Výrobca udáva, že narástla až o 70 percent. Dôležitým faktom je aj schopnosť absorbovať energiu pri prednom a bočnom náraze. Tá vzrástla o 40 percent.

Okrem nových vizuálnych prvkov poteší aj motor. Zatiaľ pre Ameriku bol predstavený 2,4-lirtový prepĺňaný štvorvalec boxer dosahujúci 191 kW (260 k) a 376 Nm. V ponuke bude aj atmosférický 2,5-litrový agregát, ktorý má 136 kW (185 k) a 239 Nm. Oba budú spojené s pohonom všetkých kolies a s prevodovkou CVT. Európska verzia sa svetu ukáže v priebehu tohto roka.

Subaru Outback - vnútri si našiel miesto veľký displej umiestnený vertikálne Zdroj: Subaru