Presunúť na hlavný obsah

Jarné šaty s folklórnymi prvkami: Máme pre vás štýly, v ktorých sa budete cítiť po celý deň pohodlne

Móda

Veľkonočné sviatky sú krásnou oslavou jari. Spájajú sa nielen s oddychom, dobrým jedlom, no predovšetkým s časom stráveným v rodinnom kruhu. Sú však aj časom mnohých tradícií a zvyklostí. Prinášame výber šiat, ktoré sú inšpirované ľudovými prvkami, a v ktorých bude radosť tráviť nadchádzajúce sviatky.

 

V poslednom čase sa folkór výraznejšie dostáva do povedomia. Ľudia si akoby viac vážia tradície, a to predovšetkým počas sviatkov. Veľká noc nie je výnimkou. Tento trend zasiahol aj módu. Sýte farby, kvetiny, krajky či čipka na viacero spôsobov, tým všetkým ukážete, že ste hrdá Slovenka.

Neprehliadnuteľná okrová

K veľkonočným sviatkom patrí aj výrazná farebná sýtych paleta. Žltá farba jevokuje jar a pristane takmer každej z nás. Doplnená o háčkovaný prvok zanechá výborný dojem.

Neprehlaidnite: Coachella 2019 a tie najkrajšie outfity: Festivalová sezóna je zahájená, kraľujú v nej tieto looky

Ako tradičný kroj

Folklórne prvky sú v súčasnosti mimoriadne obľúbené a svoju cestu si našli aj do našich šatníkov. Nemusíte byť práve milovníčkou ľudovej slovesnosti, aby ste uznali, že krajky majú čosi do seba!

Dierkovaná výšivka

Bavlnené košeľové šaty sú pohodlné a príjemné na nosenie. Doplnené o dierkovanú výšivku, ďalší ľudový prvok, i zaujímavé na pohľad. Kombinujte s ďalšími prírodnými materiálmi. Hnedé kožené sandále či jutová taška sú dobrou voľbou.

V kvetinovom objatí

Kvetinové výšivky dodajú aj strihovo jednoduchším šatám nový rozmer. Tieto pestrofarebné ľudové vzory priam pripomínajú slovenskú dedinu. Prekvapte rodinu touto nečakanou voľbou!

Ľanová klasika

Ak hľadáte príjmenú alternatívu do teplejších dní. ľan je riešenie. Tento materiál je mimoriadne praktický, nekrčivý a priedušný. Verrtikálny vzor vám k výške opticky pridá pár centimetrov navyše.

Inšpirujte sa: Pásikavé sandále hitom sezóny 2019: Topánky z 90. rokov, ktoré sa budú nosiť vás vrátia späť v čase