3 znaky toho, že ste vo vzťahu s nesprávnym človekom!

Zdieľať
00 13.jpg

Dnes si dáme malú dávku (ne) pozitivity. Nebudeme sa snažiť vidieť partnera v jeho lepšiu verziu. Práve naopak. Pozrieme sa na neho očami každodennej reality. Povieme si o troch znakoch. Ak je však nájdete vo svojom vzťahu, nebude to príjemné znamenie. Všetky tri svedčí o tom, že ste v zlom vzťahu s nesprávnym človekom. Jedinou schodnou cestou z takého vzťahu je nájsť únikový východ. Môže to byť bolestivé a nepríjemné. Treba však o tom hovoriť.

Dokážete si aj vy priznať, že sa motá v nefunkčnom vzťahu? Viete si priznať, že partnerove chyby nie sú len dočasným výpadkom súdnosti, ale je v tom niečo oveľa hlbšieho? Ak áno, tak vám blahoželáme. Práve ste urobili poriadny krok dopredu. Pri analýze vzťahu by ste však mali brať na vedomie tieto tri veci, ktoré sú akýmsi signálom, ktoré vám ukazuje, že vám naozaj bude lepšie, keď takýto vzťah opustíte.

1) Strata osobné slobody

01 10.jpg

Neustále vás kontroluje, chce vedieť o každom vašom kroku. Možno nemá problém sem-tam „sa zabudnúť“ vo vašom telefóne. A svoje konanie nazýva láskou. Vy nemôžete mať priateľov ani záľuby. Partner s vami neustále manipuluje.

V skutočnosti ste vo väzení, aj keď na sebe nemáte navlečený prúžkovaný mundúr. A zlá správa pre vás? Čím dlhšie zostanete v takom väzení, tým tiaže sa z neho dostanete. Ak teda máte pocit, že vám partner šliape na päty, mali by ste s tým niečo urobiť.

2) Pravidlo 80/20

02 6.jpg

Istý psychológ menom John Gottman dokázal predvídať rozvodovosť u párov až s 90% úspešnosťou. Na svoju predpoveď používal jednoduché pravidlo, ktoré vychádzalo z Paretova pravidla 80:20. O čo išlo? 80% interakcií medzi partnermi by malo byť pozitívnych. A pretože nie sme dokonalí, máme priestor aj pre negatívne reakcie. Tie by však nemali presiahnuť kritickú hranicu 20%. Ak k tomu dôjde, vzťah vám bude brať čoraz viac energie a rozchod pre vás bude oveľa lepšie možností.

3) Ste radi, keď nie ste doma

03 4.jpg

Najprv si to zdôvodnil čímkoľvek. Tvrdením, že aj vy potrebujete osobný priestor (čo je síce pravda, ale nemalo by to viesť k absolútnej izolácii), po argument, že jeho prítomnosť vás jednoducho vyčerpáva. Ale ak vás vyčerpáva a je vám naozaj lepšie bez neho, bude mať ešte pre vás takýto vzťah zmysel? Nebude lepšie sa osamostatniť? Pretože ak takto budete fungovať roky, asi to nebude tá najveselší predstava.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom