Platiť hodinkami budú môcť už aj zákazníci 365.bank

Banka rozposlala pozvánky na tlačovú konferenciu, na ktorej podľa vlastných slov predstaví unikátnu novinku. Čakať máme špeciálnych hostí.

Banka v pozvánke spomína, že prichádza čas, kedy budeme hodinkami môcť aj platiť. Nielen na nich sledovať čas. Viac podrobností sa dozvieme 25. apríla, na kedy je naplánované stretnutie s novinármi.

Platiť hodinkami značky Garmin a Fitbit môžete na Slovensku aj dnes, musíte v nich mať ale aplikáciu pre bezkontaktné platby spárovanú s kartou niektorej zahraničnej banky, ktorá túto funkciu podporuje. Napríklad od českej Monety alebo Komerčnej banky.

Zákazníci slovenských bánk majú zatiaľ smolu. Medzi prvé lastovičky bude patriť 365.bank. Na pozvánke je ilustračný obrázok pripomínajúci ciferníkom hodinky od Samsungu. Tento výrobca na bezkontaktné platby využíva vlastné riešenie, no spustenie Samsung Pay na slovenskom trhu nie je aktuálne veľmi pravdepodobné.

Skôr sa prikláňame k štartu Garmin Pay alebo Fitbit Pay, možno obidvoch služieb naraz. Pozvánka naznačuje aj špeciálnych tajných hostí. Čoskoro má na Slovensko prísť Apple pay, nedávno to potvrdila mBank. Pri Apple Pay sa skloňuje mesiac jún, možno už máj. Čo nakoniec 365.bank chystá, sa dozvieme už o týždeň.

Diskusia k článku:

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy 20.04.2019 - 16:22

Google ma s hodinkami a google pay riadne serie...

Peter Bumbaldek20.04.2019 - 16:32 Trvalý odkaz

No som zvedavý čo z toho bude. Mám amazfit cor 2 s NFC, aplikácia mi fit by mala platby podporovať, teoretická šanca na podporu tu je :).

Miro20.04.2019 - 17:11 Trvalý odkaz

Xiaomi má len Ali pay.. a to na Slovensku bude len sotva. Skôr by som vsadil na Samsung alebo Apple pay, Garmin podľa mňa skôr okrajovo. Museli si dať spraviť nejakú správu o predajnosti, alebo celkovo používanie typov Smart hodín - Sporttrackerov na Slovensku, aby nestupili vedľa.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy20.04.2019 - 19:31 Trvalý odkaz

S xiaomi nie je ani teoreticka šanca. Vidim to na garmin

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease25.04.2019 - 11:42 Trvalý odkaz

To som zvedavý čo to bude.
V 2019 je platenie nositelým príslušenstvom (wareables) doslova trapas.
Keďže svoje chronometry z ruky dole nedám, hľadal som aspoň fitnes náramok (tracker).
S Google Pay žiaden neexistuje! A vlastne ich zrátam na 2.5 prstoch.
Fitbit charge 3, mi band 3 NFC (only China payments). A ešte som našiel dáky bPay náramok Barclay UK.
Platobné prstene (NFC Ring, K Ring) sú tiež v slepej uličke..

Celá diskusia 9 príspevkov