20.04.2024, meniny má
18. apríla 2019

Finalistky Miss Slovensko navštívili Hubert, aby sa dozvedeli, čo sa ukrýva za výrobou najlepšieho sektu

Finalistky Miss Slovensko navštívili Hubert, aby sa dozvedeli, čo sa ukrýva za výrobou najlepšieho sektu
Zdroj: seredsity.sk
reklama

Naše „mesto bubliniek“ navštívili finalistky súťaže Miss Slovensko 2019. Spoločnosť Hubert J.E. pre ne totiž prichystala skvelú interaktívnu exkurziu. Ide o každoročnú tradičnú návštevu v jarnom období, kedy najkrajšie Slovenky zavítajú do srdca výroby najlepších sektov. Naša redakcia bola tento rok pri tom a prinášame vám nielen zaujímavé informácie, ale tiež galériu plnú fotografií z unikátnej prehliadky.

Cieľom príjemnej návštevy závodu Hubert J.E. bola ukážka technológie celého procesu výroby najlepších sektov, ktoré nám robia spoločnosť pri každej narodeninovej oslave, firemnom večierku či romantickej večeri. Populárne šumivé vína sú jednoducho súčasťou našich životov a takýto kvalitný produkt si určite zaslúži, aby ho dvanásť najkrajších Sloveniek dokonale poznalo. Pre finalistky bol pripravený bohatý program plný vedomostí, súťaží a ochutnávok prémiových sektov.

Inšpiratívny príhovor a elegantný prípitok s konateľom

Dievčatá absolvovali prehliadku celého areálu za prítomnosti hlavných predstaviteľov firmy. Finalistky Miss Slovensko 2019 na úvod privítal konateľ spoločnosti Hubert J.E. Peter Krúpa. Inšpiratívnym príhovorom a prípitkom zahájil exkurziu. Pripíjalo sa s prémiovým sektom Hubert L’Original Brut, ktorý je oficiálnym sektom súťaže Miss Slovensko 2019.

reklama

Pán Krúpa zároveň uviedol krátkometrážny dokument, ktorý priblížil históriu a neobyčajný príbeh spoločnosti Hubert J.E. Šarmantné finalistky film zaujal a pred samotnou exkurziou mali možnosť spoznať najdôležitejšie míľniky spoločnosti.

Vrátili sme sa do zamilovanej minulosti Johanna Huberta a Paulíny

História spoločnosti očarí aj zamilovaným príbehom francúzskeho vojaka Johanna Evangelistu Huberta a slovenskej ošetrovateľky Paulíny, o ktorom sme nedávno písali. Z administratívnej časti budovy sa dievčatá presunuli na rozkvitnuté nádvorie, kde ich čakalo jedno z mnohých prekvapení. Romantické inscenované predstavenie o Johannovi a Paulíne a ich vzájomnej láske, ktorá nespojila len dvoch ľudí, ale aj dva odlišné národy. Finalistky privítala aj Ingrid Vajcziková, hlavná enologička spoločnosti, ktorá sa s veľkou láskou stará o sekty Hubert J.E.

ZDROJ: HUBERT J.E.

Finalistky ochutnali jedinečné prémiové sekty

Prehliadka pokračovala s pani Vajczikovou, ktorá vzala finalistky už priamo do továrne. Prvou zastávkou bola muštáreň obklopená obrovskými tankami. Tie sú naplnené hroznovým muštom, ktorý je základom Hubertu de Luxe. Aby sekt získal príznačnú chuť, počas celého roka musí byť mušt uskladnený v mínusových teplotách. Ďalšou zastávkou bolo centrálne laboratórium, kde pracovníčky analyzujú senzorické, kvalitatívne a chemické atribúty vína a muštov.

Odborníci tu robia všetko preto, aby sa na pulty obchodov dostali iba prvotriedne kúsky. Dôkazom toho je aj fakt, že toto laboratórium patrí medzi popredné pracoviská v strednej Európe. Pôvabné súťažiace boli čoraz viac prekvapené z toho, aký náročný a dôsledný proces predchádza tomu, kým sa ich obľúbený sekt dostane na stôl.

Kvasinkám zaspievali a sekt si načapovali priamo z tankov

Unikátna prehliadka priestorov pokračovala ochutnávkou surového sektu v srdci samotnej fabriky. Len málokto má šancu ochutnať sekt v štádiu kvasenia, ale finalistky túto možnosť mali – jeden z pracovníkov im čapoval šampanské do pohárov priamo z tanku.

Uvoľnenú atmosféru dotvárali harmonické melódie piesne, ktoré všetkým spríjemňovali ochutnávku. Dievčatá spolu s ďalšími pracovníkmi Hubertu kvasinkám poverčivo zaspievali pár tradičných piesní.

Klasická metóda striasania v sebe ukrýva poctivú ručnú prácu

Záver prehliadky sa niesol v súťažnej atmosfére. Najprv sa išlo do pivnice, kde prebieha dozrievanie sektu priamo vo fľaši. Jednou zo súťaží bolo ručné striasanie fliaš. Ide o klasickú metódu, ktorá vyžaduje vysoký podiel ručnej práce. Fľaše sú pri tomto procese otočené dole hrdlom v drevených stojanoch, ich poloha sa pravidelne mení a otáčajú sa, aby sa odumreté kvasinky postupne striasli až k hrdlu fľaše.

Názornú ukážku aj s vysvetlením priblížil striasač Martin. Následne si túto ručnú overenú metódu vyskúšali aj naše finalistky. Nasledovala spoločná slávnostná fotografia a autogramiáda prémiových sektov, ktoré finalistky podpísali.

Someliér ukázal finalistkám, ako správne otvárať fľašu

Posledná súťaž prebiehala vonku na dvore, kde si organizátori prichystali pre finalistky súťaž v strieľaní zátky z fľaše. Súťažiace museli trafiť terč a pretekali sa v tom, ktorá najďalej vystrelí zátku pri otváraní fľaše šumivého vína. Finalistkám pri súťaži asistoval hlavný someliér spoločnosti Hubert J.E. Juraj Kordiak.

Hoci súťaž vyhrala hasička Alica Ondrášová z obce Unín, všetky finalistky sa pri súťaži spoločne zabavili. Návštevy súťažiacich Miss Slovensko sa stávajú v našom meste každoročnou tradíciou a veríme, že aj tento rok priniesol finalistkám nezabudnuteľný zážitok.

Na záver vám odporúčame pozrieť si galériu plnú skvelých fotografií z návštevy Hubert J.E.

Zdieľať na Facebooku