Plánujete vstup do 2. piliera? Túto podmienku musíte splniť

NETKY.SK • 11 Apríl 2019, 09:38 • 2 min
Plánujete vstup do  2. piliera? Túto podmienku musíte splniť

BRATISLAVA - Poznáte základnú podmienku pre vstup do druhého piliera?

slovakia

left justify in out

Ak ste uvažovali o tom, že vstúpite do 2. piliera mali by ste vedieť jednu veľmi dôležitú vec. Základnou podmienkou pre to, aby ste tento krok mohli uskutočniť, je dôchodkové poistenie v Sociálnej poisťovni (SP). Ak teda v súčasnosti nie ste poistený, prípadne ste neboli poistený niekedy v minulosti v SP v rámci 1. piliera, do 2. piliera vstúpiť nemôžete.

 

img

 

S touto otázkou majú problém najmä študenti, ktorí majú záujem vstúpiť do 2. piliera, no dôchodkovo poistení ešte nie sú. "Týka sa to aj študentov, ktorí síce pracujú na dohodu o brigádnickej práci študentov, ale nie sú dôchodkovo poistení v Sociálnej poisťovni, pretože si uplatnili odvodovú výnimku. Ani v ich prípade nie je možné akceptovať zmluvu o starobnom dôchodkovom sporení, teda 2. pilier," vysvetlil Peter Višváder, hovorca poisťovne.

 

img

 

Vstup do 2. piliera je dobrovoľný a uskutoční sa uzatvorením zmluvy o starobnom dôchodkovom sporení s niektorou z dôchodkových správcovských spoločností. Vyberie si ju sám sporiteľ. Toto by sa malo uskutočniť do 35. roku veku záujemcu o 2. pilier. Zároveň, ak raz do neho vstúpi, vystúpenie už nie je možné. Po dovŕšení 35. narodenín už poistenec nemá možnosť do 2. piliera vstúpiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona