S aktuálnymi letákmi nakúpite lepšie a výhodnejšie

NETKY.SK • 12 Apríl 2019, 09:00 • 2 min
S aktuálnymi letákmi nakúpite lepšie a výhodnejšie

Aký je kľúč k dobrému nakupovaniu potravín, a ako vlastne správne kupovať potraviny? Tak správne kupujete potraviny vtedy, keď si domov zabezpečíte len to, čo naozaj potrebujete, neplytváte jedlom a zároveň maximalizujete pomer ceny a kvality. Na prvý pohľad to znie jednoducho, realita je už trochu odlišná. A to aj preto, že človek, ktorý má denne desiatky povinností, sa len ťažko orientuje v toľkých ponukách obchodných reťazcov a nemá priestor sledovať zmeny cien či sortimentu. Riešenie však predsa len existuje. A je jednoduchšie než sa vám možno zdá.

slovakia

left justify in out

 

Stačí použiť internet

Ako v mnohých prípadoch, aj v tomto je univerzálnou odpoveďou internet. Asi uznáte, že je zbytočné brať si letáky zo všetkých obchodov a potom si ich doma večer pozerať a porovnávať cenové ponuky. Takže, efektívnejšie je pozrieť si leták na internete. Dnes už si viete letáky jednoducho a pohodlne pozrieť on-line, a to nielen z jedného obchodu, ale samozrejme z viacerých predajní. Takto si napríklad pri ceste autobusom alebo čakaní u lekára viete na smartfóne či v tablete rozmyslieť, čo a kde budete kupovať. A taktiež týmto ušetríte životné prostredie a znížite spotrebu papiera na klasické papierové letáky. Skrátka, on-line letáky majú oproti klasickým veľké množstvo výhod, ktoré by ste určite mali využiť. Sami uvidíte, že sa to môže pozitívne odraziť aj na vašom rodinnom rozpočte.

 

Nemusíte kupovať veľa naraz

Nie je potrebné kupovať veľa potravín naraz do zásoby. Jednak hrozí, že sa potraviny skazia, a taktiež strácate šancu, že rovnaké potraviny nakúpite povedzme o deň či dva neskôr výhodnejšie. Takže kľúč efektívneho nakupovania je aj v tom, že kupujete primerané množstvo potravín. Takže keď si napríklad pozeráte Lidl leták, tak stačí, keď si pozriete aktuálne zľavnené výrobky a nakúpite si toľko, aby ste ich vedeli spotrebovať a nemuseli sa potom trápiť s ich vyhadzovaním po uplynutí doby trvanlivosti. Opäť je tu téma životného prostredia – je zbytočné plytvať potravinami, zvlášť keď si spomenieme na to, koľko ľudí vo svete trpí hladom a nedostatkom.

 

Naplánujte si výdavky na potraviny

Je dôležité vedieť si plánovať výdavky v rodinnom rozpočte. Rovnako si viete pekne a dôkladne naplánovať aj svoje výdavky na potraviny. Skrátka si povedzte, aký je váš týždenný alebo mesačný limit a do toho sa snažte vmestiť. Nie je to o žiadnom šetrení alebo uskromňovaní sa, jednoducho si ale viete vopred naplánovať, koľko miniete. Takže ak si vezmete leták Tesco s aktuálnou ponukou, tak si môžete rovno naplánovať, čo a v akom počte si kúpite. Zabezpečíte tak to, že potraviny budú zohrávať primeranú rolu vo vašom rodinnom rozpočte a že budete presne vedieť, koľko na ich kúpu môžete v danom mesiaci minúť.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies