Čerstvý absolvent – Odborník s päťročnou praxou. Nemožné? - Na FEI STU realita

18.04.2019 (10:00)

Rozmýšľaš nad vysokou školou alebo či neskočiť radšej rovno do praxe? Čo keby sme ti povedali, že pracovať môžeš aj počas štúdia a že ťa v tom škola dokonca podporí nielen štipendiom? Najmä ak je tvojou doménou matematika, fyzika a informatika. V prípade, že si zvolíš Fakultu elektrotechniky a informatiky STU (FEI STU), vyhrávaš hneď 2x. Nielenže si môžeš zarobiť už na škole, ale zaradíš sa aj k najžiadanejším absolventom na trhu. Úspešnosť uplatnenia v praxi je dlhodobo 99%.

Prečo sú absolventi FEI STU tak žiadaní? 

  • Už počas štúdia môžeš pracovať so špičkovými firmami na Slovensku, ktoré s fakultou spolupracujú. Zarobíš si a získaš skúsenosti, ktoré zvýšia Tvoju trhovú hodnotu.
  • Každý zo študijných odborov na FEI STU je úzko prepojený s praxou. Ich študijný obsah diktujú najnovšie technológie, spolupracujúce firmy a moderné trendy.
  • FEI STU má k dispozícii najmodernejšie technológie a špičkové prístrojové vybavenie, za ktorým chodia odborníci zo širokého okolia. A Ty ich budeš používať a využívať na svoj odborný rast.
  • V novovybudovanom Coworkingovom centre môžeš rozvíjať svoje nápady a vytvárať jedinečné projekty, ale na fakulte máš priestor aj na spoluprácu s Národným centrom robotiky a Národným laserovým centrom, ktoré sa tu usídlili.
  • Absolvent FEI STU má pred ostatnými náskok praxe. Tí ju budú po promócii ešte len získavať.

Čo môžeš študovať?

Aplikovanú informatiku, ktorá Ťa naučí pracovať s „big data“, alebo Elektroniku, ktorá Ťa zas zasvätí do analýzy, diagnostiky, servisu, a aj vývoja nových elektronických zariadení či diagnostických sond. Ak Ťa však viac zaujíma elektronika v automobiloch, lodiach, lietadlách, či vojenskej technike, dronoch alebo segwayoch, potom je tu pre Teba Automobilová mechatronika. Medzi študijnými odbormi však nájdeš aj Elektroenergetiku, ktorej absolventi sú dnes veľmi žiadaní v každom výrobnom závode kvôli úsporám, alternatívnym zdrojom energie, napájaniu strojných zariadení a pohonov. A čo takto ElektrotechnikaTelekomunikácie, alebo také Jadrové a fyzikálne inžinierstvo, s ktorým môžeš odhaľovať tajomstvá živej hmoty, možnosti bioelektronických systémov, alebo hľadať nové zdroje energie v renomovaných vedeckých inštitúciách sveta. Alebo Ťa lákajú roboty a ich praktické aplikácie? Bezpilotné lietadlo, autonómny automobil, umelá inteligencia, autonómne fabriky budúcnosti či prístroje pre vesmírne centrá? V tom prípade je pre Teba ako stvorený študijný odbor Robotika a kybernetika.
 
Bonusom na záver je unikátny a jedinečný vesmírny program Kozmické inžinierstvo, ktorý FEI STU ponúka všetkým, ktorým učaroval vesmír. 

Vysoká škola nie je len o knihách a prednáškach!

Už len pár informácií, ktoré sú dôležité k študentskému životu: Bývanie, zábava a šport. K dispozícii budeš mať zrekonštruované moderné internáty v študentskom centre, 5 minút chôdze od fakulty. Do centra mesta to tiež budeš mať v podstate na skok – 10 min. MHD. A v bezprostrednom okolí internátu nájdeš aj telocvične, plaváreň, fitnes, obchodné centrum i miesta kde si posedieť. Okrem množstva podujatí, ktoré škola organizuje, sa môžeš aktívne zapojiť do práce v študentských organizáciách, v študentskom rádiu, časopise, ale aj v Slovenskej organizácii pre vesmírne aktivity. Tak neváhaj a prihlás sa. Stojí to zato!
 

Prihlás sa na štúdium do 30.4.


Prečítajte si článok na Refresher.sk
Viac na: www.matozmysel.sk
 
Zdroj: www.matozmysel.sk, Foto: www.matozmysel.sk