Dievčatko (8) neskutočne bolelo brucho a mala ho nafúknuté. Neuveríte, čo z nej doktori vyoperovali!

Zdieľať
00 12.jpg

Dievčatko menom Feifei z čínskej provincie Kuang-tung malo časté problémy s bolesťou brucha. Jej matka sa rozhodla problém riešiť a odviezla svoju dcéru na vyšetrenie do nemocnice. Lekári zostali nad výsledkami röntgenu stáť ako obarenia. Všetko naznačovalo tomu, že dievča zjedlo dohromady 1,5kg vlasov, z ktorých sa vytvorilo zmotané klbko.

Všetko sa odohralo začiatkom februára, kedy si Feifei často matke sťažovala na silné bolesti jej opuchnutého brucha. Matka okamžite odviedla svoju dcéru na vyšetrenie. Doktor Tang Shilong vykonal sériu vyšetrení, ktoré však nepomohli odhaliť žiadne zvyšky potravy. Dievčatko podstúpila tomografické vyšetrenie, z ktorého bolo zjavné, že sa v žalúdku nachádza 1,5kg zmotaných vlasov spoločne so zvyškami jedla.

Ako sa tam vlasy dostali? A ako dievča dopadlo? To zistíte na ďalšej strane.

Doktori zistili, že klbko vlasov nemožno odstrániť endoskopicky, keďže vápenatěl. Preto bolo nutné pristúpil k chirurgickému zákroku. Na jeho konci vybrali lekári klbko vlasov o celkovej váhe 1,5 kg. „Musela ho mať v žalúdku niekoľko rokov. Pravdepodobne trpela syndrómom pica, pri ktorom ľudia jedia nestráviteľné veci, „vysvetlil doktor.

01 7.jpg

Dievčatko sa priznala, že svoje vlasy pojedá od útleho detstva. Jej matka si tohto osobitného návyku všímala od jej dvoch rokov. Teraz sa snažia tento zlozvyk dcéru odnaučiť. Dievča sa po zákroku zotavuje a teší sa dobrému zdraviu. Rodičia všetkých detí, ktoré majú tendenciu si stále niečo strkať do úst by mali spozornieť.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom