6 fígľov s počítačom, čo vám ušetria zlostenie a čas. Toto by mal poznať každý, kto trávi pri PC dlhšie ako hodinu denne.

Zdieľať
00 4.jpg

Existujú tri typy užívateľov PC: tí, ktorí používajú myš, tí ktorí používajú klávesnicu a ako posledný tí, ktorí dávajú prednosť tomu hovoriť so Siri alebo s Microsoft Cortana. Či už sa radíte do akejkoľvek skupiny, nemôžete poprieť úžasnú užitočnosť niektorých klávesových skratiek a trikov, ktoré dokážu ušetriť váš čas o celé hodiny. Dnes sa pozrieme na tie, ktoré ste asi nepoznali.

Ctrl + T

01 8.jpg

S pomocou tejto klávesovej skratky otvorte novú kartu. Skúste si to! Je to oveľa rýchlejší ako nájazd myšou na tlačidlo Nová karta.

Ak používate MacBook, stlačte namiesto tlačidla „ctrl“ tlačidlo „command“.

Ďalšie tipy a triky, ktoré ušetria váš čas, nájdete na ďalšej strane.

Používate notebook? Batérie sa nabije oveľa rýchlejšie v režime „lietadla“

02 4.jpg

Keď svoj prístroj prepnete do režimu lietadla, znamená to, že je mnoho funkcií, ako napríklad Wi-Fi alebo Bluetooth, obmedzené. Má to ale svoje výhody. Všetky tieto funkcie zbytočne zaťažujú batériu. Laptop nabijete až o štvrť hodiny rýchlejšie, ak budú vypnuté.

Alt + klik na obrázok

03 4.jpg

Sťahovanie obrázkov z Google vyhľadávača nemôže byť jednoduchšie. Stačí stlačiť kláves „alt“ a kliknúť ľavým tlačidlom myši na daný obrázok. Hotovo.

Je to oveľa rýchlejší ako nabiehať na obrázok myšou, klikať naň pravým tlačidlom myši a voliť možnosť „uložiť“.

Prehliadajte Internet anonymne

04 2.jpg

Ak chcete byť na Internete naozaj anonymný, je potreba skryť svoju IP adresu. To môžete urobiť niekoľkými spôsobmi. Môžete si stiahnuť nejakú VPN, ktorá vám umožní vystupovať pod falošnou IP adresou. Niektoré VPN sú dostupné i online.

Tiež si môžete stiahnuť PeerBlock, ktorý skryje vašu adresu a umožní vám vystupovať na Internete úplne anonymne.

f-lux

05 1.jpg

Tí, ktorí pracujú na notebookoch, často menia pracovné prostredie. Raz pracujete takmer v tme, druhýkrát vám na monitor vzpriamene svieti slnečné svetlo. Nastavovanie ideálneho jasu obrazovky zaberá pomerne dosť času, zvlášť ak to musíte robiť denne niekoľkokrát. S „f-lux“ sa jej jas vždy prispôsobí okolitému osvetlenie.

Čistá plocha = rýchlejší počítač

06 1.jpg

Zdá sa vám, že váš počítač pracuje príliš pomaly? Možno je to tým, že máte na ploche príliš veľa ikon. Namiesto toho, aby ste na ploche mali ikonku pre každú vec, usporiadajte ich do niekoľkých málo zložiek.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané