K online systému daniarov sa budú musieť povinne pripojiť od júla všetci podnikatelia, ktorí dosiaľ používajú klasické elektronické registračné pokladnice (ERP).

Projekt eKasa spustila finančná správa 1. apríla. Podnikatelia, ktorí evidujú tržbu, musia postupne prejsť na online registračné pokladnice prípadne bezplatnú virtuálnu registračnú pokladnicu. Každé zariadenie musí mať svoj kód. Žiadosť o jeho pridelenie môžu podnikatelia posielať elektronicky cez svoju osobnú internetovú zónu na portáli finančnej správy. Žiadosť je na webe v časti Katalóg formulárov.

Finančná správa prijatú žiadosť spracuje. Potom si podnikateľ v časti eKasa stiahne inicializačný balíček a svoju pokladnicu si „oživí“ kedykoľvek do 1. júla, respektíve do termínu, keď prvýkrát začne evidovať tržbu.

Nestíhajú

Daniari vyzývajú podnikateľov, aby požiadali o kód eKasy čo najskôr. Vyhnú sa tak vraj potenciálnym náporom počas posledných dní. Už dnes sa ukazuje, že prechod na nové pokladnice alebo na tie s upraveným softvérom, vôbec nebude ľahký a rýchly. Problémom je, že servisné organizácie nestíhajú upravovať

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa