MojWindows

Svet sa tento týždeň spamätáva z rozsiahleho požiaru strechy historickej katedrály Notre-Dame v Paríži. Ikonickú pamiatku hojne navštevovanú turistami pohltili plamene, kvôli čomu utrpela vážne škody a teraz ju čaká rozsiahla rekonštrukcia. Do prebiehajúcej zbierky finančných prostriedkov sa zapája množstvo zbohatlíkov, no hojne prispievajú aj bežní ľudia.

Svojim dielom prispieva aj vývojárske štúdio Ubisoft, ktoré stojí aj za známou sériou Assassin’s Creed, kde v jednom z jej titulov nájdeme aj vernú virtuálnu repliku katedrály Notre-Dame. Ubisoft na kultúrnu tragédiu reaguje darom v objeme 500 000€, no okrem toho sa rozhodol hru Assassin’s Creed Unity sprístupniť úplne zadarmo, aby sa každý mohol pokochať pohľadom na ikonickú pamiatku v časoch jej najväčšej slávy.

Hru si môže každý záujemca vyzdvihnúť prostredníctvom platformy uPlay až do 25. apríla. Pokiaľ to stihnete v tomto termíne, súčasťou vašej hernej knižnice zostane natrvalo.

V súvislosti s hrou Assassin’s Creed Unity sa objavili informácie, že hra môže teoreticky pomôcť pri pripravovanej rekonštrukcii, nakoľko podobu katedrály Notre-Dame zachytáva dostatočne verne. Vývojári sú preto pripravení poskytnúť všetky podklady, ktoré majú k dispozícii.

18.04.2019

+