Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kloppa teší, že má čas pripraviť sa na Messiho. Program semifinále je známy

Futbalisti Liverpoolu vyradili vo štvrťfinále Ligy majstrov Porto po výhrach 2:0 doma a 4:1 v odvete a postúpili medzi najlepšiu štvorku.

18.04.2019 13:36
Jürgen Klopp, Iker Casillas Foto: ,
Tréner Jürgen Klopp s brankárskou legendou v drese Porta Ikerom Casillasom po štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov.
debata

O druhú účasť vo finále za sebou sa pobijú s Barcelonou. Tréner „Reds“ Jürgen Klopp je rád, že má čas pripraviť sa na Lionela Messiho, s desiatimi gólmi najlepšieho strelca súťaže. Prvý zápas je na programe 1. mája v Španielsku.

„Vďakabohu, že na to teraz nemusím myslieť a že na to mám pár dní. Všetci sa už o to snažili, ale nikto to nezvládol. Tešíme sa na Barcelonu, pred ňou nás však čaká veľa práce. Okrem prípravných zápasov som proti Barcelone nikdy nehral,“ povedal na tlačovej konferencii Klopp.

Liverpool pod jeho vedením zvládol aj desiaty vyraďovací dvojzápas v európskych pohároch. „Sme jediní z postupujúcich tímov, ktorí sa do semifinále dostali aj vlani. To pre nás veľa znamená,“ dodal päťdesiatjedenročný Nemec. Pred rokom si Liverpool v semifinále poradil s AS Rím, lenže vo finále nestačil na Real Madrid.

Napriek jednoznačnému výsledku v Portugalsku označil Klopp zápas za veľmi ťažký. „Vedeli sme už dopredu, že nás čaká smršť, a presne to sa stalo. Doma je Porto úplne iné zviera. Bolo jasné, že na to budeme musieť byť pripravení,“ konštatoval bývalý tréner Mainzu a Dortmundu.

Jeho zverenci neprehrali posledných 17 súťažných stretnutí. Okrem najprestížnejšej európskej trofeje bojujú „Reds“ aj o ligový titul, na ktorý čakajú od roku 1990. Na čele Premier League majú dvojbodový náskok pred Manchestrom City, ktorý však odohral o duel menej.

Liverpool ocenil aj kouč Porta Sérgio Conceicao. „Vystrelil štyrikrát na bránku a dali z toho štyri góly, čo dokazuje ich kvalitu. Rovnako ako fanúšikovia sme si zaslúžili viac, ale portugalskému futbalu sme urobili pozitívnu reklamu. Odohrali sme v Lige majstrov báječnú sezónu. Liverpool má veľmi silné mužstvo,“ vyhlásil štyridsaťštyriročný Portugalčan.

Program semifinále Ligy majstrov

Prvé zápasy

  • 30. apríla: 21.00 Tottenham – Ajax
  • 1. mája: 21.00 Barcelona – Liverpool

Odvety:

  • 7. mája: 21.00 Liverpool – Barcelona
  • 8. mája: 21.00 Ajax – Tottenham

    Finále je na programe 1. júna na madridskom štadióne Wanda Metropolitano.

TV Pravda: Čo je za dominanciou Slovana vo futbalovej lige? Aké ďalšie ciele stoja pred klubom z Tehelného poľa? Aj na tieto otázky odpovedá v pravidelnej relácii Týždeň v športe tréner nového šampióna Martin Ševela.

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #FC Liverpool #Jürgen Klopp